Antena 3 CNN Coronavirus Şeful Cancelariei premierului, mesaj de ultimă oră: Nu avem de toate, dar toată lumea este implicată

Şeful Cancelariei premierului, mesaj de ultimă oră: Nu avem de toate, dar toată lumea este implicată

Nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, spune șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, după ce la Guvern au avut loc mai multe şedinţe de lucru pentru stabilirea unor măsuri de contracarare a efectelor produse de epidemia de coronavirus.

Şeful Cancelariei premierului, mesaj de ultimă oră: Nu avem de toate, dar toată lumea este implicată
17 Mar 2020   •   11:57

”Câteva concluzii ale discuțiilor de ieri din cadrul Grupului ECOROM, înainte de a începe o nouă serie de întâlniri video pentru pregătirea ședinței de Guvern de miercuri.

Ieri, ne-am concentrat pe pregătirea la nivel tehnic a măsurilor de sprijin pentru companiile și angajații afectați de efectele pandemiei COVID-19. Astăzi, vom relua discuțiile tehnice pentru a finaliza forma actelor normative care vor fi adoptate.

Am discutat, apoi, cu reprezentanții sectoarelor economice, cele mai expuse la riscurile generate de Coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informațiile de la Statistică și Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin și criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri.

Tot ieri, am avut o consultare amplă cu reprezentanții companiilor din domeniile economice esențiale pentru buna funcționare a serviciilor către populație: rețele comerciale, lanțuri farmaceutice, utilități, carburanți, bănci, comunicații.

Mesajul lor e că sunt pregătiți cu stocuri pentru perioada următoare. După un vârf al cererii de bunuri și servicii în ultimele zile, situația în momentul de față s-a calmat și sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare.

Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autoritățile statului, si facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluție încă imprevizibilă la nivel mondial”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă coronavirus
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close