Antena 3 CNN Coronavirus Senatorul Florian Bodog s-a cazat pe banii statului la hotel: „Am vrut să îmi protejez familia în cazul în care aş fi fost infectat”

Senatorul Florian Bodog s-a cazat pe banii statului la hotel: „Am vrut să îmi protejez familia în cazul în care aş fi fost infectat”

Senatorul PSD Florian Bodog şi mai mulţi colegi de la Spitalul Judeţean s-au cazat pe banii statului la hotelul Continental în baza unui normativ discutabil, emis pentru protejarea cadrelor medicale din prima linie de luptă împotriva Covid-19.

Senatorul Florian Bodog s-a cazat pe banii statului la hotel: „Am vrut să îmi protejez familia în cazul în care aş fi fost infectat”
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    11 Iun 2020   •   21:11

În total, de posibilitatea cazării la hotelul Continental s-au folosit aproximativ o sută de cadre medicale lunar, începând din aprilie. Conform Hotărârii de Guvern 201/2020, alocaţia pentru cazare se ridică la 230 lei pe zi şi include toate cheltuielile cu cazarea, curăţenia, lenjeria de pat, dezinfecţia şi altele. La această sumă se adaugă 70 lei pentru trei mese pe zi, servite în cameră, 2-4 litri de apă zilnic şi îmbrăcămintea corespunzătoare, „câte două pijamale şi două perechi de papuci de unică folosinţă”.

ebihoreanul.ro a descoperit pe lista celor o sută de cadre medicale cazate la Continental nu doar specialişti de la Spitalul Municipal, care tratează exclusiv pacienţi infectaţi cu Covid-19, dar şi un grup semnificativ de colegi de la Judeţean.

Senatorul PSD Florian Bodog, prodecan al FMF şi fost ministru al Sănătăţii, s-a pus singur în fruntea listei. El s-a instalat la hotel pe 11 aprilie şi, potrivit propriilor spuse, acolo stă şi acum.

Contactat de BIHOREANUL, Florian Bodog susţine că are tot dreptul la cazare. „Eu am făcut prima rundă de gardă de Covid-19 din secţia mea, fac consultaţii în ambulatoriul de specialitate la Policlinică şi consultaţii în urgenţă, în Spitalul Judeţean, unde pacienţii care vin în urgenţă fără să fie internaţi nu sunt testaţi”, spune el. „Am vrut să îmi protejez familia în cazul în care aş fi fost infectat fără să ştiu”.

Angajaţii Spitalului Judeţean beneficiază de cazare şi masă gratuite printr-o "scăpare". "Hotărârea de Guvern 201 spune că pot beneficia de cazare şi masă cadrele medicale care interacţionează cu pacienţi şi nu precizează că pacienţi infectaţi cu Covid-19", explică managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp.

×
Subiecte în articol: Florian Bodog cazare hotel
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close