Antena 3 CNN Coronavirus În Seychelles, 60% din populaţie este vaccinată, însă cazurile de COVID sunt în creştere

În Seychelles, 60% din populaţie este vaccinată, însă cazurile de COVID sunt în creştere

Seychelles a imunizat deja mai mult de 61,4% din populaţie, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În Seychelles, 60% din populaţie este vaccinată, însă cazurile de COVID sunt în creştere
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2021   •   09:57

În ultima lună, numărul cazurilor a crescut, determinând autorităţile să impună restricţii în ţară.

Luna trecută, numărul cazurilor a crescut în arhipelagul din Oceanul Indian, determinând autorităţile să impună restricţii în ţara cu 98.000 de locuitori. Datele publicate joi arată că sunt mai mult de 2.700 de cazuri. 

Din cazurile active, 33% au fost vaccinate cu ambele doze, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Faptul că Seychelles, cu o acoperire atât de mare de vaccinare, se confruntă cu un focar ridică problema dacă ţările pot scăpa de pandemie prin vaccinare.

Cu aproape o lună în urmă, autorităţile din Seychelles erau atât de încrezătoare în gestionarea COVID-19, încât au renunţat la restricţiile pentru majoritatea turiştilor.

A fost un pas crucial pentru o ţară în care turismul generează aproximativ 72% din PIB şi implică mai mult de 30% din populaţie. În acel moment, ţara a raportat mai puţin de 3.800 de cazuri şi 16 decese, potrivit CNN.

De atunci, totalul cazurilor a crescut la 9.184 de cazuri şi 32 de decese, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a deschis o anchetă, după ce ministrul Sănătății din Seychelles a declarat că peste o treime dintre persoanele depistate pozitiv cu Covid-19 din ultima săptămână sunt complet vaccinate.

„Echipele noastre continuă să revizuiască datele, să evalueze progresul și să înțeleagă tendințele”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a OMS.

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 focar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close