Antena 3 CNN Coronavirus Mai mulţi copii testaţi pozitiv cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul din Covasna

Mai mulţi copii testaţi pozitiv cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul din Covasna

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe înregistrează o situaţie aparte. Din cei 32 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19,  şase sunt copii. Cinci dintre ai au sub 9 ani.

Mai mulţi copii testaţi pozitiv cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul din Covasna
Sursa foto: Pixabay.com
11 Apr 2020   •   07:45

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a informat că, vineri, avea internaţi şase copii diagnosticaţi cu coronavirus.

Situaţia este ieşită din comun, copiii pacienţi reprezentând 15% din totalul pacienţilor testaţi pozitiv cu coronavirus.

"Confirmaţi pe diferite secţii sunt în total 32 de pacienţi, din care în grupa de vârstă 0-9 ani sunt cinci pacienţi, iar în grupa de vârstă 10-18 ani, un pacient. În Secţia de Terapie Intensivă tratăm un pacient confirmat în stare critică şi un alt pacient tot în stare critică, dar care este intubat", a declarat managerul SJU, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Conducerea spitalului a precizat că în judeţ mai sunt şi alte persoane diagnosticate cu COVID-19, asimptomatici, şi care la acest moment sunt izolate la domiciliu.

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii de Grupul de Comunicare Strategică, numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus în judeţul Covasna a ajuns la 79.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus copii sfantu gheorghe
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close