Mai mulţi copii testaţi pozitiv cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul din Covasna

11 Apr 2020   •   07:45
Mai mulţi copii testaţi pozitiv cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul din Covasna Pixabay.com

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe înregistrează o situaţie aparte. Din cei 32 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19,  şase sunt copii. Cinci dintre ai au sub 9 ani.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a informat că, vineri, avea internaţi şase copii diagnosticaţi cu coronavirus.

Situaţia este ieşită din comun, copiii pacienţi reprezentând 15% din totalul pacienţilor testaţi pozitiv cu coronavirus.

"Confirmaţi pe diferite secţii sunt în total 32 de pacienţi, din care în grupa de vârstă 0-9 ani sunt cinci pacienţi, iar în grupa de vârstă 10-18 ani, un pacient. În Secţia de Terapie Intensivă tratăm un pacient confirmat în stare critică şi un alt pacient tot în stare critică, dar care este intubat", a declarat managerul SJU, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă online.

Conducerea spitalului a precizat că în judeţ mai sunt şi alte persoane diagnosticate cu COVID-19, asimptomatici, şi care la acest moment sunt izolate la domiciliu.

Potrivit ultimelor informaţii date publicităţii de Grupul de Comunicare Strategică, numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus în judeţul Covasna a ajuns la 79.
 

ExitPOLL
x close