Antena 3 CNN Coronavirus Ce face un medic de la "Matei Balş", atunci când ajunge acasă de la spital. Primii paşi pentru prevenirea noului coronavirus

Ce face un medic de la "Matei Balş", atunci când ajunge acasă de la spital. Primii paşi pentru prevenirea noului coronavirus

Medicii infecţionişti sunt, în această perioadă, printre cei mai expuşi la contaminarea cu noul coronavirus. 

Ce face un medic de la "Matei Balş", atunci când ajunge acasă de la spital. Primii paşi pentru prevenirea noului coronavirus
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    31 Mar 2020   •   09:50

Doctorul dr. Andrei Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş din Capitală, ne-a spus care sunt primii paşi pe care îi face imediat ce ajunge acasă, pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

"Mă spăl pe mâini foarte corect cu apă şi săpun. Apoi, pe faţă.

Dar, la intrarea în casă, recomandat e să existe o zonă-tampon, unde să rămână încălţămintea şi hainele de afară. Putem să dăm cu o soluţie dezinfectantă pe tălpile pantofilor, iar la intrare e bine să existe o măsuţă, unde să lăsăm cheile şi ce am mai avut cu noi afară", a spus medicul Adrian Marinescu, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

În ce priveşte săpunul pe care îl folosim, "cel clasic, de rufe, e cel mai bun antiviral şi antibacterian. Să fie din abundenţă, măcar 20 de secunde, şi pe mâini, şi pe faţă", a recomandat medicul.

Cât despre hainele cu care am ieşit afară, pantalonii, spre exemplu, aceştia nu se spală după fiecare purtare, însă trebuie păstraţi ca haine de exterior.

"Dar spălăm hainele mai des, cu o soluţie pe bază de clor", recomandă medicul.

El explică faptul că, dacă un bolnav de COVID-19 trece pe stradă şi tuşeşte sau strănută, virusul poate să reziste o perioadă scurtă în aer şi pericolul apare atunci când şi hainele noaste au fost contaminate.

În plus, chiar dacă stăm în casă, ar trebui să fim ceva mai puţin sociali, adică să evităm îmbrăţişările, gesturile foarte apropiate, chiar şi cu membrii familiei, ne spune medicul.

"Persoanele în vârstă ar trebui izolate undeva, chiar dacă stăm cu ele în casă", a atras atenţia dr. Marinescu.

Ce face un medic de la "Matei Balş", atunci când ajunge acasă de la spital

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate coronavirus
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close