Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Simona Carniciu despre efectele pe termen lung ale coronavirusului: ''Decese la 5-6 luni de la infecţie''

Dr. Simona Carniciu despre efectele pe termen lung ale coronavirusului: ''Decese la 5-6 luni de la infecţie''

Simona Carniciu, medic nutriţionist, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre efectele pe termen lung în urma infectării cu COVID-19.

Dr. Simona Carniciu despre efectele pe termen lung ale coronavirusului: ''Decese la 5-6 luni de la infecţie''
de Georgiana Adam    |    24 Ian 2021   •   00:02

Simona Carniciu, medic nutriţionist, a vorbit sâmbătă seara la Antena 3 despre efectele mai puțin cunoscute ale COVID-19.

''Deja s-a implementat ceea ce este COVID cronic, termenul acesta defineşte acel tip de boală care îşi prelungeşte simptomele pe termen lung, simptome care poate să se menţină până la şase luni sau chiar mai mult, conform studiilor care sunt momentan publicate. Vom vedea dacă efectele se transmit pe termen şi mai lung de şase luni, pentru că momentan nu am avut testul timpului prin care să putem avea suficiente date despre această patologie cronică.

Simona Carniciu, medic nutriționist: ''Efectele neurologice, cele mai întâlnite''

Se mai pune problema reinfecţiei care este destul de controversată, pentru că nu se ştie sigur dacă este o reinfecţie nouă sau pur şi simplu sunt efectele acestea pe termen lung, dar cel mai des întâlnite efecte pe termen lung în COVID-19 au fost efectele neurologice, efectele care au implicat sistemul respirator cu o respiraţie îngreunată, sau efectele care pur şi simplu afectează starea de bine a organismului, prin acea oboseală cronică.

Decese la 5-6 luni de la infecţie

Pe lângă acestea, mai sunt multe alte efecte care afectează şi sistemul cardiovascular. Se pare că la cinci-şase luni de la infecţia cu COVID au fost destul de multe: 16% decese de altă cauză, dar de fapt acele cauze nu au fost puse pe seama COVID-19, pentru că nu au fost în faza acută, însă toate problemele care au dus la aceste decese, au fost declanșate de infecția acută cu COVID-19.

Ceea ce spuneam acum câteva luni, că mă îngrjorează destul de tare de fapt acu m s-a demonstrat prin studii clinice. Există și COVID pe termen lung, dar mai rău, există efectele acestea care sunt în sfera mai multor organe. 

Am înțeles că sunt simptome care urmărite pe șapte luni de zile, momentan 66 de simptome pe diverse organe, aproximativ 205 simptome diferite, 66 sunt cele persistente. Vă imaginați câte probleme de fapt crează acest COVID și încă noi nu suntem complet conștienți de acest lucru și mai important este că acestea apar în momentul în care pacienții nu se duc din timp la doctor'', a spus Simona Carniciu la Antena 3.

×
Subiecte în articol: simona carniciu efecte decese
Parteneri
Zeci de mii de bucureşteni au rămas din nou fără apă caldă
x close