Antena 3 Coronavirus Ați avut aceste simptome? Este posibil să fi avut COVID fără să vă dați seama

Ați avut aceste simptome? Este posibil să fi avut COVID fără să vă dați seama

de Laura Dinu    |    01 Feb 2021   •   14:00
Ați avut aceste simptome? Este posibil să fi avut COVID fără să vă dați seama
Sursa foto: hepta

Mulți oameni au avut coronavirus fără să știe, arată o serie de studii realizate în ultimele luni. Specialiștii au realizat o listă a simptomelor post infectare care indică faptul că ați avut COVID dar nu ați știut.

Numărul persoanelor care nu prezintă simptome clare de coronavirus sau le au doar cu întârziere ar putea reprezenta un procent de 25-30 la sută, după cum arată mai multe studii realizate în ultimele luni. Prin urmare, există o mulțime de oameni care au avut deja coronavirus fără să știe acest lucru.

Așadar, este posibil să fi avut virusul SARS-CoV-2 fără să știți pentru că în lipsa testelor specifice simptomatologia poate fi foarte ușor confundată cu semnele specifice gripei sau ale răcelii. Asta pe de-o parte. Pe de altă parte unii oameni, deși sunt infectați, nu au niciodată simptome, explică specialiștii.

Shirin Peters însă, fondator al unei clinici medicale din New York este de părere că dacă ați experimentat vreunul dintre simptomele următoare ați fi putut avea deja COVID.

Primul dintre ele, dificultățile de respirație. Mulți oameni infectați cu COVID-19 au aceste probleme de respirație ca simptom inițial. Este vorba despre acea senzație că nu poți inspira sau expira cu lejeritate, ca de obicei, explică medicii.

Apoi, pierderea anumitor simțuri. Știm deja că a rămâne fără gust și fără miros sunt cele mai comune simptome pe care aproape toți pacienți le raportează atunci când au coronavirus. Cu toate acestea, ele pot persista și câteva luni după. Mai mult decât atât, sunt oameni ce se plâng că au o poftă scăzută de mâncare fără să înțeleagă de ce se întâmplă lucrul acesta.

Și nu în ultimul rând, senzația de oboseală extremă. Epuizarea este un semn că organismul luptă cu o infecție. Cu toate acestea, oboseala extremă este unul dintre cele mai frecvente semnale că prezinți simptome târzii de COVID-19. ,,În momentul în care te simți obosit după 8 ore de somn este aproape clar că ai o problemă de sănătate", subliniază dr. Shirin Peters.

În acest context este important de precizat că și Centrul pentru Prevenirea și Controlul bolilor a întocmit o listă cu aceste efecte pe termen lung ale infecției cu SARD CoV-2. La cele enumerate mai sus se aduga tusea, durerile articulare, durerile în piept, dificultăți de concentrare, depresie, dureri de cap, febra intermitentă sau chiar palpitațiile cardiace.

 

×
Subiecte în articol: simptome coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close