Antena 3 CNN Coronavirus Simptomele COVID s-au schimbat. Pierderea mirosului nu mai face parte dintre ele

Simptomele COVID s-au schimbat. Pierderea mirosului nu mai face parte dintre ele

Cercetătorii susțin că durerile de cap, durerile în gât și secrețiile nazale sunt cele mai frecvente simptome asociate cu cea mai răspândită variantă Covid din Marea Britanie.

Simptomele COVID s-au schimbat. Pierderea mirosului nu mai face parte dintre ele
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    15 Iun 2021   •   13:29

Datele au fost colectate de aplicația Zoe, în care utilizatorii introduc simptomele lor de COVID-19. Acestea sugerează că varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, se simte ca o „răceală urâtă”, potrivit lui Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King's College din Londra, care conduce un studiu în acest sens.

„Covidul acţionează diferit acum, este mai mult ca o răceală urâtă. Oamenii ar putea crede că au un fel de răceală sezonieră şi totuşi ies la petreceri. Credem că acest lucru provoacă o mulțime de probleme. Deci, ceea ce este cu adevărat important, este să conștientizăm că, de la începutul lunii mai, am analizat simptomele principale la toţi utilizatorii aplicaţiei şi nu sunt aceleaşi ca înainte. Deci, simptomul numărul unu este durerea de cap, urmată de dureri în gât, curgerea nasului şi febră”, a precizat expertul britanic.

De asemenea, Tim Spector a spus că tusea pare a fi al cincilea cel mai frecvent simptom, iar pierderea mirosului nu face parte din primele 10.

Potrivit datelor, varianta Delta este cu cel puțin 40% mai contagioasă decât varianta Alpha detectată pentru prima dată în Kent şi pare să dubleze riscul de spitalizare. De asemenea, face ca vaccinurile să fie ceva mai puţin eficiente, mai ales după o singură doză.

„Cred că mesajul care trebuie transmis este că, dacă eşti tânăr şi ai simptome ușoare de orice fel, s-ar putea să o simți doar ca pe o răceală sau o senzație ciudată, rămâi acasă şi fă un test”, a subliniat Spector.

Aplicaţia, condusă de compania de ştiinţe medicale Zoe - fondată de Spector - cu analize ştiinţifice furnizate de King’s College din Londra, are peste 4 milioane de colaboratori la nivel global, scrie theguardian.com

×
Subiecte în articol: simptome
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close