Antena 3 CNN Coronavirus Soțul profesoarei care a murit la doar câteva zile după rapelul vaccinului Moderna: Se plângea în ultimele săptămâni că îi este frig

Soțul profesoarei care a murit la doar câteva zile după rapelul vaccinului Moderna: Se plângea în ultimele săptămâni că îi este frig

O profesoară din Oradea a intrat în comă la câtva ore de la administrarea rapelului vaccinului anti SARS-CoV-2. Femeia, vaccinată cu Moderna, a murit apoi, după trei zile, la spital. Momentan nu s-a stabilit o legătură între administrarea rapelului și decesul femeii.

Soțul profesoarei care a murit la doar câteva zile după rapelul vaccinului Moderna: Se plângea în ultimele săptămâni că îi este frig
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    13 Mar 2021   •   12:40

Profesoara Adriana Bunea s-a stins din viaţă, joi seara, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu câteva zile mai devreme, respectiv pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în stare foarte gravă.

"Doamna a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță, la cinci ore după rapel, după spusele familie. În urmă analizelor făcute de colegii mei, la momentul prezentării, a reieșit acidoză metabolică severă pentru intoxicație cu substanță necunoscută.

S-au făcut dialize repetate pentru eliminarea și compensarea acestor probleme. Dar din păcate joi pacienta a decedat." a precizat Adrian Borcea, șeful UPU Oradea.

Serviciul de Ambulanță a găsit-o în comă profundă acasă

"Familia ne-a spus că de 3-4 zile anterior prezentării la UPU deja prezența dureri intense abdominale, o stare generată alterată, care s-a alterat progresiv până în ziua prezentării la UPU. Partea medicală nu a debutat în ziua respectivă. Astăzi se face autopsia medico-legală și sperăm că se va stabili cauza certă a decesului."  a mai precizta șeful UPU.

Soţul Adrianei Bunea, profesorul Vasile Bunea, a povestit la Antena 3 că soţia lui s-a simţit rău în ultima perioadă și îi era tot timpul frig. Acesta a precizat că nu știesă fi existat probleme medicale grave înainte de vaccinare.

Existau probleme dar erau minore. În ultimele două săptămâni a făcut de cel puțin trei ori ceea ce popular se numește “criză de fiere”, dar am pus-o pe seama mâncărurilor.

Și inclusiv în ziua de luni, dimineață nu s-a simțit bine, dar și-a revenit, am mers la vaccin, medicii i-au făcut un consult sumar și au spus că se poate face rapelul. Cu toate că soția i-a anunțat că e slăbită.

Soțul profesoarei: Se plângea destul de des în ultimele două săptămâni că îi este frig

"Acum privind retrospectiv pot spune câteva lucruri, pe care mi le-au confirmat cunoștințe care sunt din domeniul medical, și anume se plângea destul de des în ultimele două săptămâni că îi este frig, cu toate că era destul de cald în casă. 

Dând filmul în spate, o cunoștință care este cadru medical mi-a spus că este explicabil fiind faptul că s-ar putea că organismul să fi luptat cu ceva în acel interval de timp.

În ultimele săptămâni, au fost patru săptămâni între primul vaccin și rapel. Au fost nu frisoane ci senzații de frig, nu frisoane.

Nu (n.r. a existat o legătură). Dacă ar fi să spun ceva, rapelul sau vaccinul să fi fost un catalizator pentru ceva pre-existent. Nu știu dacă existau lucruri mărunte și aceasta a fost picătura care a revărsat paharul.

După plecarea de la rapel am convenit că dacă nu se simte bine o să trebuiască totuși să mergem la un spital, în zilele următoare, pentru analize și spunea că urăște, nu dorește să meargă în spital. Și povestea despre tauma pe care a avut-o acum 15 ani când a murit tatăl ei și a trebuit să petreacă mult timp în spital."

Cum se simte bărbatul după ce a primit același vaccin că soția sa, cel de la Moderna

"Bine. Pot spune foarte bine. Au fost doar două efecte adverse. Brațul dureros în timp ce îl mișcăm. Și a două a fost o durere de ochi care persistă câteva ore. Dar până dimineață a trecut." a precizat Vasile Bunea. 

Pofesoara preda la Liceul Teoretic German "Friedrich Schiller" din Oradea.

"Colectivul Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat.

Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare", se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea.

 

×
Subiecte în articol: profesoara Oradea soțul Moderna rapelul a murit
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close