Antena 3 CNN Coronavirus Spania și Grecia cer introducerea unui pașaport de vaccinare anti-COVID: "Se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare"

Spania și Grecia cer introducerea unui pașaport de vaccinare anti-COVID: "Se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare"

Spania şi Grecia insistă pentru introducerea unui pașaport de vaccinare anti COVID-19! Ideea este respinsă la nivelul Uniunii Europene deoarece ar crea discriminare. Există însă varianta introducerii unui certificat bazat pe indicaţiile Organizației Mondiale a Sănătății.

Spania și Grecia cer introducerea unui pașaport de vaccinare anti-COVID: "Se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Feb 2021   •   11:15

"Certificatele există. Noi o să introducem, probabil, la nivelul Uniunii Europene un certificat-tip, bazat pe modelul indicat de OMS, care există deja. Asta pentru a unifica această certificare", a declarat în emisiunea Sinteză Zilei, de la Antena 3, Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. 

"Există o majoritate în Uniunea Europenaă care este împotriva conceptului de paşaport de vaccinare. Grecia şi Spania se pregătesc deja pentru următorul sezon estival, de aceea sunt principalele promotoare ale acestui lucru." a explicat aceasta.

"Un pașaport sau un certificat vaccinare, că să poată să fie util într-o mișcare transfrontalieră, ar trebui să fie acceptat de toată lumea. Degeaba îl introduc danezii, să spunem, el poate avea efect numai în interiorul țării respective.

Ca să fie efectiv în restul Europei ar trebui ca toate statele membre, sau majoritatea, să îl accepte ca formă de pașaport. Eu nu cred că se va ajunge aici, cel puțin în viitorul apropiat.

Comisia descurajează această discuție, tocmai din cauza faptului că există, în mod evident, pericolul să devină discriminatoriu pentru cei care nu au acces la vaccin sau pentru cei care nu doresc să se vaccineze." a mai spus Adina Vălean la Antena 3.

Adina Vălean: Toată lumea îşi imaginează diverse scenarii sau soluţii prin care vom putea reveni cumva la normal în ceea ce înseamă libera circulaţie

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, a spus, luni seara, că este o tensiune în Uniunea Europenă privind rata epidemiologică a virusului cu noile tulpini.

"Toată lumea îşi imaginează diverse scenarii sau soluţii prin care vom putea reveni cumva la normal în ceea ce înseamă libera circulaţie. Ne dorim cu toţii să se termine această perioadă de lockdown de restricţii peste restricţii.

Situaţia este foarte dificilă la nivel european, numărul de cazuri continuă să crească, epidemiologii sunt destul de îngrijoraţi cu toate noile mutaţii ale virusului.

Din cauza incapacităţii de secvenţiere în statele membre nici măcar nu ştim în ce măsură aceste noi tulpini de virus sunt, putem presupune că ele există deja în statele membre.

Asta apropo, că impunem tot felul de restricţii pentru cei care sosesc din alte ţări terţe, cum ar fi Marea Bitanie sau altele, în care au fost detectate aceste tulpini, în condiţiile în care le avem deja în Europa", a spus Adina Vălean la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Spania Grecia paşaport de vaccinare
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close