Antena 3 CNN Coronavirus Toate spitalele din Capitală sunt obligate să preia pacienții cu COVID-19

Toate spitalele din Capitală sunt obligate să preia pacienții cu COVID-19

Toate spitalele din București trebuie să se reorganizeze astfel încât să creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi.

Toate spitalele din Capitală sunt obligate să preia pacienții cu COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    14 Oct 2020   •   20:04

Spitalele din București au primit o adresă semnată de DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi.

”Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții DGSPMB către spitale.

Potrivit acestora, este nevoie „stringentă” de mărirea capacității de tratament COVID-19, în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care, marți, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Coronavirus în România, 14 octombrie 2020. Încă un record negativ. Țara noastră a depășit 4.000 de infectări în numai 24 de ore

Noile cazuri de coronavirus au depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Sunt 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.

Până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

×
Subiecte în articol: coronavirus spitale București
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close