Antena 3 CNN Coronavirus Spitalele de pediatrie, sufocate de COVID-19. La Gomoiu şi Alexandrescu nu mai sunt locuri pentru copii

Spitalele de pediatrie, sufocate de COVID-19. La Gomoiu şi Alexandrescu nu mai sunt locuri pentru copii

Internările bolnavilor de COVID-19 sufocă spitalele de pediatrie. În mai multe unităţi medicale din Capitală, destinate copiilor, nu mai sunt paturi libere de ATI pe secţiile pentru bolnavii de COVID.

Spitalele de pediatrie, sufocate de COVID-19. La Gomoiu şi Alexandrescu nu mai sunt locuri pentru copii
Sursa foto: Hepta
de Andrei Grigore    |    16 Mar 2021   •   10:00

Situaţia pare că se întrăutăţeşte de la o oră la alta, mai ales că nu avem un vaccin pentru copii. Serurile disponibile pe piaţă, în acest moment, pot fi administrate începând de la vârsta minimă de 16 ani.

În România există până în 65 de paturi de terpie intensivă pentru copii. Doctorii de la Grigore Alexandrescu spun că nu mai au niciun loc liber pentru copiii bolnavi de COVID, nici în ATI şi nici pe secţie.

Situaţia este similară şi la Spitalul Gomoiu, unde paturile de COVID pentru copii, dar şi cele de la ATI sunt pline la acest moment. 

La Grigore Alexandrescu este internată şi o fetiţă, cu multiple comorbidităţi. Ea a fost spitalizată în februarie, cu pneumonie şi SARS-CoV-2, iar până la acest moment nu rezistă să respire fără aparate. Starea ei este staţionară acum din punct de vedere al evoluţiei şi este unul dintre exemplele de copii care abia dacă mai apucă să prindă un loc în Secţia de Terapie Intensivă. 
 

×
Parteneri
Schema lui Călin Donca cu care a făcut milioane de euro
x close