Antena 3 CNN Coronavirus Situație critică la Spitalul Gerota. Dumitru Coarnă: 50% din cei care au fost testați, rezultat pozitiv

Situație critică la Spitalul Gerota. Dumitru Coarnă: 50% din cei care au fost testați, rezultat pozitiv

Situație critică la Spitalul Dimitrie Gerota. Zeci de persoane ar fi fost testate pozitiv, a spus Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor.

Situație critică la Spitalul Gerota. Dumitru Coarnă: 50% din cei care au fost testați, rezultat pozitiv
Sursa foto: Pixabay.com
17 Mar 2020   •   17:40

Fostul ofițer MAI, internat la Spitalul Gerota şi diagnosticat cu coronavirus, a infectat cel puțin 30 de oameni, a anunțat luni secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Fostul ofițer a mințit autoritățile că fost plecat în Israel.

Bărbatul a infectat un medic de la Spitalul Gerota, dar și pe managerul spitalului. Au fost infectați și o asistentă de la spitalul Marie Curie, dar și membri ai familiei sale.

Potrivit unor surse, în realitate sunt zeci de cazuri de cadre medicale infectate cu coronavirus.

Până în momentul de față au fost făcute 110 teste celor de la Spitalul Gerota.

Nemulțumirea medicilor din Spitalul MAI e foarte mare, ei fiind nemulțumiți de condițiile în care trebuie să lucreze, să doarmă și să-i îngrijească pe cei care ajung la spital.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, a spus la Antena 3 că aproximativ 40-50% din persoanele testate au fost depistate pozitiv.

"E complicată situația de acolo. Eu am încercat să explic că acei oameni sunt într-un mediu toxic și că dacă nu se dispun măsuri urgente, există riscuri ca majoritatea să fie contaminați, ceea ce se și confirmă acum. Spitalul nu a avut teste. Abia ieri a primit au primit o sută și ceva de teste, iar din acestea au fost lucrate în jur de 50-60 și 40-50% au fost testați pozitiv", a spus Dumitru Coarnă la Antena 3.

Situație critică la Spitalul Gerota. Dumitru Coarnă: 50% din cei care au fost testați, rezultat pozitiv

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close