Antena 3 Coronavirus Povară grea pentru cei care se vaccinează cu Sputnik-V. Trebuie să îndure acest lucru timp de două luni

Povară grea pentru cei care se vaccinează cu Sputnik-V. Trebuie să îndure acest lucru timp de două luni

de Georgiana Adam    |    08 Dec 2020   •   20:45
Povară grea pentru cei care se vaccinează cu Sputnik-V. Trebuie să îndure acest lucru timp de două luni

Persoanele care decid să se imunizeze împotriva COVID-19 cu vaccinul rusesc Sputnik-V trebuie să accepte un regim special cu două săptămâni înainte de prima doză şi încă 21 de zile după cea de-a doua doză.

Autorităţile ruse au fost foarte explicite în acest sens şi i-au îndemnat pe doritorii de vaccin rusesc se abţină de la consumul de alcool timp de 56 de zile.

"Două săptămâni înainte de prima doză de vaccin trebuie, categoric, să nu se consume alcool. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după. Aaşadar, 56 de zile în total", a explicat Anna Popova, responsabil rus în domeniul sanitar.

Popova a insistat că abstinenţa trebuie să fie una strictă, fără excepţii, pentru cei care s-au vaccinat şi le-a transmis celor care se confruntă cu efecte adverse în urma privării de alcool să apeleze la medic.

Anterior, vicepremierul rus Tatiana Golikova le ceruse persoanelor care se vaccinează cu Sputnik-V să se abţină de la alcool timp de 42 de zile.

Misiune imposibilă: două luni fără alcool, în Rusia, în perioada sărbătorilor de iarnă

Potrivit presei de la Moscova, mulţi ruşi au reacţionat negativ pe reţelele de socializare faţă de acest îndemn la abstinenţă, în contextul în care se apropie sărbătorile de iarnă.

Oficialităţile din Rusia spun că sunt pregătite pentru vaccinarea masivă gratuită şi voluntară, ordonată de preşedintele Vladimir Putin.

Rusia a înregistrat până în prezent 44.159 de decese ale persoanelor care au contractat coronavirusul şi peste 2,5 de milioane de persoane testate pozitiv la COVID-19.

×
Subiecte în articol: Sputnik-V alcool

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close