Antena 3 Coronavirus Starea de alertă continuă. Ce se schimbă după 15 iunie

Starea de alertă continuă. Ce se schimbă după 15 iunie

de S.T.    |    09 Iun 2020   •   17:25
Starea de alertă continuă. Ce se schimbă după 15 iunie
Sursa foto: Hepta

Te poţi gândi la vacanţe în ţările mai puţin afectate de virus, fără să îţi faci griji că intri în izolare la întoarcere.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că pe data de 1 iulie 2020 vor fi luate alte măsuri de relaxare.

„Țările care în ultimele 14 zile au avut o medie zilnică de cinci cazuri la un milion de locuitori înseamnă că stau mai bine decât noi și înseamnă că putem să renunțăm la izolare pentru cei care vin direct de acolo sau cei care au stat cel puțin 14 zile acolo”, a spus Raed Arafat, marți, la Antena 3.

În mod normal, la data de 15 iunie cel târziu ar intra în vigoare aceste măsuri, a precizat Arafat.

Măsurile de relaxare se iau la 14 zile diferență, a adăugat șeful DSU.

Starea de alertă continuă. Ce se schimbă după 15 iunie

Prelungirea stării de alertă vine, la pachet, cu obligaţia de a purta în continuare mască în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport, până la momentul la care starea de alertă va fi ridicată.

Raed Arafat: „Rămân terasele deschise, dar nu şi restaurantele în interior”

Din perspectiva relaxării măsurilor, președintele Klaus Iohannis a spus că de la 15 iunie se vor redeschide mall-urile, piscinele exterioare şi sălile de fitness, care vor funcţiona însă cu respectarea unor reguli clare. 

Părinţii care se întorc la locul de muncă îşi vor putea lăsa copiii la afterschool, grădiniţe sau şcoli private.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close