Antena 3 CNN Coronavirus De ce nu faci COVID când toată lumea e bolnavă. Explicaţia experţilor

De ce nu faci COVID când toată lumea e bolnavă. Explicaţia experţilor

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de ştiinţă. Persoanele care nu se infectează cu SARS-CoV-2 deși sunt înconjurați de bolnavi sunt apărate de celulele T. Experţii explică faptul că astfel de persoane au o memorie imunitară care face ca virusul sa fie eliminat din organism de aceste celule T ale sistemului imunitar, scrie The Guardian.

De ce nu faci COVID când toată lumea e bolnavă. Explicaţia experţilor
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2021   •   20:42

În jur de 15% dintre cadrele medicale din Londra au fost monitorizate în timpul primului val al pandemiei şi par să se încadreze în acest scenariu.

Descoperirea cercetătorilor ar putea deschide calea pentru o nouă generație de vaccinuri care vizează răspunsul celulelor T.

Aceste vaccinuri ar putea produce o imunitate mult mai durabilă, potrivit specialiştilor.

Oamenii de ştiinţă au găsit explicaţia pentru cazurile în care o persoană nu este testată pozitiv pentru COVID-19, chiar dacă toţi din jurul ei sunt bolnavi.

Experţii spun că astfel de persoane au o memorie imunitară care face ca, în momentul în care virusul SARS-CoV-2 intră în organism, el este eliminat de celulele T ale sistemului imunitar în stadiul incipient, astfel încât testele PCR şi anticorpii au un rezultat negativ, scrie The Guardian.

×
Subiecte în articol: studiu experti COVID-19 coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close