Antena 3 CNN Coronavirus Studiu unic privind efectele pandemiei de COVID-19 în rândul vârstnicilor

Studiu unic privind efectele pandemiei de COVID-19 în rândul vârstnicilor

Pandemia de COVID-19 a lăsat urme adânci atât la nivel economic, cât și social. Penru a determina acest impact al pandemiei în rândul persoanelor de vârsta a treia, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va coordona un studiu de cercetare sociologică, pentru a obține date despre starea socio-emoțională si de sănătate a vârstnicilor, precum și despre accesul acestora la servicii medicale și alte servicii suport în toată această perioadă.

Studiu unic privind efectele pandemiei de COVID-19 în rândul vârstnicilor
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2022   •   19:30

”Datorită interesului Senatului Stiintific, în domeniul gerontologiei, am găsit oportună dezvoltarea unui studiu care să evalueze efectele fizico-emoționale ale pandemiei de COVID 19 asupra vârstinicilor, mai ales în contextul lipsei de date pe acest segment de populație. În Romania au mai fost realizate studii, care au urmărit impactul emoțional al pandemiei asupra copiilor și  femeilor, dar nu și asupra vâstnicilor.  Ne propunem să valorificam din plin rezultatele acestui studiu, prin utilizarea datelor obținute în dezvoltarea unor noi proiecte, alături de specialiști în gerontologie din afara țării și din România”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Studiul se va numi ”Evaluarea stării fizico-emoționale post pandemiei Covid 19, în rândul seniorilor din România”, urmând să fie realizat în parteneriat cu Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă” și Centrul Medical Dr. Furtună Dan, iar sondajul va fi realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS.

"Studiul privind impactul COVID-19 asupra persoanelor de vârsta a treia l-am gândit ca având scopul de a aduce informații pertinente privind nevoile apărute ca urmare a pandemiei, la nivel economic, emoțional, social si medical, pentru a putea veni ulterior cu propuneri de politici publice în acest sens", a declarat Alexandra Dobre, Președinte Asociația ”Institutul pentru Îmbătranire Activă.

×
Subiecte în articol: studiu COVID-19 efecte pandemie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close