Antena 3 CNN Coronavirus Studiu: Persoanele cu această grupă de sânge au un risc redus de a face COVID-19

Studiu: Persoanele cu această grupă de sânge au un risc redus de a face COVID-19

Un studiu realizat de o companie specializată în teste genetice arată că persoanele cu grupa sanguină 0 au riscuri mai reduse de a se infecta cu coronavirus şi de a fi spitalizate.

Studiu: Persoanele cu această grupă de sânge au un risc redus de a face COVID-19
de M.Z.    |    09 Iun 2020   •   08:16

Cercetarea a fost întreprinsă pe un lot de 750.000 de participanţi şi arată că persoanele cu grupa de sânge 0 au o probabilitate mai redusă cu 9%-18% de a se infecta cu coronavirusul Sars CoV-2. 

S-a observat că persoanele care au fost expuse virusului - inclusiv angajaţi medicali şi din serviciile de intervenţie - au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta, potrivit datelor obţinute.

Cercetătorii companiei 23andMe au identificat o variaţie în genele AB0 care generează codificări ale grupelor sanguine şi ar explica riscurile mai reduse. 

Încă două studii au acelaşi rezultat

Rezultatele sunt notabile şi în contextul în care boala COVID-19 a fost asociată cu formarea cheagurilor de sânge şi cu afecţiuni cardiovasculare.

"Studiul şi colectarea datelor sunt în curs, cu speranţa că vom putea folosi platforma noastră de cercetare pentru a înţelege mai bine modurile diferite în care oamenii reacţionează la virus. În final, sperăm să publicăm concluziile cercetărilor noastre pentru a furniza mai multe date comunităţii ştiinţifice", a comunicat compania 23andMe.

În afară de aceste cercetări, alte două studii au verificat variaţii în funcţie de genele AB0. 
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: grupă sânge coronavirus
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close