Antena 3 CNN Coronavirus Studiu SUA: Persoanele vaccinate cu două doze nu transmit virusul SARS-CoV-2

Studiu SUA: Persoanele vaccinate cu două doze nu transmit virusul SARS-CoV-2

Vaccinurile Pfizer și Moderna previn transmiterea virusului şi oferă un nivel semnificativ de protecție la două săptămâni după prima doză. Sunt datele unui nou studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA care ar putea să schimbe total modul în care autoritățile noastre gestionează pandemia.

Studiu SUA: Persoanele vaccinate cu două doze nu transmit virusul SARS-CoV-2
Sursa foto: cdc.gov
de Claudia Popovici    |    31 Mar 2021   •   17:14

Potrivit CDC, la studiu au participat 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19. Cercetarea a avut loc în perioada decembrie 2020 - martie 2021, iar datele au relevat doar trei cazuri de infectare cu Covid-19 între cei care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin. De partea cealaltă, 161 dintre participanții la studiu, care nu au fost imunizați, s-au infectat cu COVID-19.

Persoanele vaccinate cu două doze nu transmit virusul SARS-COV-2

Astfel, persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva virusului SARS-COV-2 nu transmit aproape niciodată virusul. Mai exact, CDC a concluzionat, că vaccinurile împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce înseamnă ca persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează, la rândul lor, pe cei din jur.

"Datele noastre sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice, ci și în datele din lumea reală”, a declarat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

 Vaccinurile Pfizer și Moderna reduc infectările cu COVID-19 cu 90%

Analiza a fost făcută pe vaccinurile dezvoltate de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna, cele două autorizate în Statele Unite, iar CDC a concluzionat că ambele au capacitatea de a reduce cu până la 90% infectările cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Marele plus al acestui studiu, spun experții americani, este faptul că cei vaccinați nu ar reprezenta un pericol pentru cei din jur. 

×
Parteneri
Horoscop 24 septembrie 2023. Săgetătorii transformă dușmanul în prieten
x close