Antena 3 Coronavirus O nouă subvariantă a Omicron, mai violentă, a fost descoperită în Israel

O nouă subvariantă a Omicron, mai violentă, a fost descoperită în Israel

de Alexandra Ionescu    |    14 Ian 2022   •   15:36
O nouă subvariantă a Omicron, mai violentă, a fost descoperită în Israel
Sursa foto: Hepta.ro

Aproximativ 20 de cazuri de infectare cu o nouă subvariantă care s-a dezvoltat din varianta originală Omicron au fost descoperite în Israel, a raportat joi seara KAN.

Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvenţierii genetice a unui eşantion de pacienţi COVID. Aceasta conţine mai multe mutaţii decât varianta originală Omicron şi poate fi mai violentă.

Cu toate acestea, pericolul reprezentat de noua subvariantă este încă incert, iar sediul de informare privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel a precizat că nu există nicio dovadă că BA2 se comportă diferit de Omicron.

BA2 a fost observat pentru prima dată în China în urmă cu câteva săptămâni şi se bănuieşte că provine din India. De asemenea, a fost observat în Danemarca, Australia, Canada şi Singapore. Oamenii de ştiinţă citaţi în raportul KAN au declarat că sunt îngrijoraţi de această nouă evoluţie.

În ultimele 10 zile, Israelul a atins continuu un nou record de purtători ai virusului, crescând de la 12.000 pe zi la 48.000, experţii fiind de părere că numărul real al celor infectaţi este probabil mult mai mare.

Cu toate acestea, situaţia generală a pacienţilor Omicron pare să fie mult mai bună decât în valurile anterioare. Dacă noua subvariantă este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru ar putea cauza o îmbolnăvire mai gravă şi ar putea creşte numărul de pacienţi aflaţi în stare gravă în spital.

Ea este urmărită de cercetătorii israelieni şi internaţionali, informează Mediafax.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close