Antena 3 CNN Coronavirus Doi suspecți de coronavirus au ieșit la cumpărături, deși ar fi trebuit să stea în izolare. Poliția s-a autosesizat

Doi suspecți de coronavirus au ieșit la cumpărături, deși ar fi trebuit să stea în izolare. Poliția s-a autosesizat

Doi soţi din Râmnicu Vâlcea, veniţi dintr-o zonă cu risc de infectare cu coronavirus din Italia, s-au ales cu dosare penale după ce au ieșit la cumpărături, deși li s-a impus izolarea la domiciliu.

Doi suspecți de coronavirus au ieșit la cumpărături, deși ar fi trebuit să stea în izolare. Poliția s-a autosesizat
Sursa foto: Pixabay
18 Mar 2020   •   12:22

Pe numele celor doi soţi, acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, s-a deschis miercuri, 18 martie, dosar penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Urmărirea penală a început ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea.

A.G. D şi I.D. s-au ales întors dintr-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, din Italia, în data de 11 martie, când Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea le-a impus izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Deşi ştiau că au obligaţia de a nu părăsi domiciliul, cum nu manifestau simptome, au decis să iasă din casă pentru cumpărături şi alte activităţi, fapt petrecut marţi, 17 martie.  

„Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

La ultima informare a Direcţiei de Sănătate Publică, în Vâlcea erau izolate la domiciliu 218 persoane, 106 erau în carantină şi alte 12 erau internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea. Până la această oră, două cazuri de coronavirus au fost confirmate în judeţul Vâlcea.

×
Subiecte în articol: carantină coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close