Antena 3 CNN Coronavirus Sylvia Hoişie, una din creatoarele Polidinului, despre coronavirus: „Nu pare a fi un virus creat în laborator”

Sylvia Hoişie, una din creatoarele Polidinului, despre coronavirus: „Nu pare a fi un virus creat în laborator”

Medicul Sylvia Hoişie (93 de ani) a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% românesc la care s-a muncit vreme de şase ani. Specialistul a vorbit, într-un interviu acordat adevarul.ro, despre agresivitatea noului coronavirus, .

Sylvia Hoişie, una din creatoarele Polidinului, despre coronavirus: „Nu pare a fi un virus creat în laborator”
Sursa foto: Iulia Ciuhu/adevarul
de S.T.    |    26 Mar 2020   •   12:30

Credeţi că ar fi folosit Polidinul în epidemia de coronavirus?

Sylvia Hoişie: Polidinul ar fi putut să fie un adjuvant într-un tratament. Polidinul ar ajuta să crească rezistenţa organismului. Noi recomandam Polidinul, între altele, în şcoli. Se ştia că perioada de gripă apare în toamnă şi copiii au fost injectaţi cu Polidin, cu rezultate foarte bune.

Ce puteţi să ne spuneţi despre virusul care a înspăimântat omenirea?

Sylvia Hoişie: Acest virus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă a unui alt virus. Corpul uman nu-l recunoaşte şi nu poate produce atât de repede anticorpi. Dar, cu timpul, ei se vor produce şi însuşi omul care se îmbolnăveşte va putea să lupte împotriva lui. Virusul acesta este agresiv prin aceea că are o transmitere rapidă.  

Credeţi că autorităţile din lumea întreagă au luat măsuri cu întârziere?

Sylvia Hoişie: Autorităţile trebuia să intervină mai repede. Spre exemplu, Festivalul de la Veneţia din Italia s-a închis foarte târziu. Lumea nici nu a înţeles la început despre ce-i vorba. Se credea că este un fel obişnuit de gripă, puţin mai agresivă.

În mediul online apar tot felul de ştiri. Una dintre ele spune că acest virus ar fi fost creat în laborator. Arată a virus creat în laborator? 

Sylvia Hoişie: Nu pare a fi un virus creat în laborator. Poate să fie o mutaţie a unui virus apărut la liliac şi transmis de acesta altui animal. Şi gripa spaniolă a fost provocată de un virus aviar, transmis la om. În acea vreme nu existau laboratoare moderne ca să putem spune că s-ar fi creat acolo. 

Sursa: adevarul.ro

×
Subiecte în articol: Sylvia Hoişie polidin coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close