Antena 3 CNN Coronavirus Sylvia Hoişie, una din creatoarele Polidinului: ”Mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID”

Sylvia Hoişie, una din creatoarele Polidinului: ”Mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID”

Medicul Sylvia Hoişie, în vârstă de 93 de ani, care a făcut parte din echipa ce a inventat Polidinul, a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre vaccinul împotriva noului coronavirus.

Sylvia Hoişie, una din creatoarele Polidinului: ”Mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID”
Sursa foto: Iulia Ciuhu/adevarul
de Silvia Țigănilă    |    25 Noi 2020   •   22:35

Întrebată de ce nu au românii încredere în noul vaccin care ne-ar putea scăpa cel mai repede de pandemie, dr. Sylvia Hoişie a spus că încrederea oamenilor în diverse vaccinuri a constituit dintotdeauna o variabilă, depinzând de cultură, de dispoziţia de a accepta sau nu efectele progresului ştiinţelor asupra societăţii umane, de experienţa individuală a fiecăruia.

”Gândiţi-vă la vaccinul antigripal, care n-a prea fost agreat la începuturile sale, iar astăzi îl căutăm în farmacii şi nu-l găsim. Eu mă voi vaccina sigur cu vaccinul anti-COVID, doar nu ştiu dacă şi cum voi putea să-l obţin”, a mai spus Sylvia Hoişie.

Potrivit medicului care a făcut parte din echipa ce a inventat Polidinul, orice vaccin trebuie să treacă testul încrederii publice

”Să nu uităm că ne luptăm cu boala cauzată de COVID de nici un an, în vreme ce alte vaccinuri au avut nevoie de ani de zile ca să devină componente acceptate ale prevenţiei bolilor. Cercetarea medicală a aflat despre existenţa virusului abia din ianuarie 2020, deci de mai puţin de unsprezece luni. (...)

Demonstrarea eficienţei unui asemenea vaccin este o chestiune de durată şi tocmai rapiditatea cu care s-a lucrat acum poate alimenta îndoielile multora. Dar avansul ştiinţei medicale poate garanta succesul unui vaccin preparat chiar şi atât de repede, faţă de standardele obişnuite”, a mai spus ”mama” Polidinului, potrivit adevarul.ro.

Citiți și: Primul set de vaccinuri anti-COVID va ajunge în România în 2021

×
Subiecte în articol: Sylvia Hoişie polidin vaccin coronavirus
Parteneri
Prognoza meteo pentru luna martie! ANM anunță temperaturi neobișnuite
x close