Antena 3 CNN Coronavirus O tânără din Maramureș, infectată cu coronavirus, are nevoie urgentă de plasmă

O tânără din Maramureș, infectată cu coronavirus, are nevoie urgentă de plasmă

O tânără în vârstă de 25 de ani, din Baia Mare, infectată cu coronavirus, a ajuns în stare gravă la spitalul suport (TBC) în cursul zilei de ieri, iar medicii au fost nevoiți să o intubeze, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

O tânără din Maramureș, infectată cu coronavirus, are nevoie urgentă de plasmă
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    16 Aug 2020   •   20:48

Potrivit rudelor și prietenilor fetei, unul dintre tratamentele care ar putea să o salveze pe tânără este cel cu plasmă de la pacienții care s-au vindecat.

Tratamentul cu plasmă s-a dovedit a fi eficient și în cazul altor bolanvi.

Astfel, prietenii tinerei au lansat un apel pe rețelele de socializare pentru a-i identiica pe cei care s-au vindecat de coronavirus și care ar fi dispuși să doneze plasmă.

"URGENT! Facem apel la persoane care au avut COVID și s-au vindecat! Căutăm donatori de plasmă pentru o tânără de 25 de ani în stare critică la spitalul TBC!!! Oameni dragi vă rugăm din suflet dacă puteți să ajutați! Persoană de contact: 0749 296 785", se arată în mesajul postat pe Facebook.

Coronavirus în România, 16 august 2020

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1087 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dar și 37 de noi decese.

În total, numărul românilor infectați cu coronavirus a depăși 70.000, în timp ce numărul celor vindecați a ajuns la 32.587.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37 de decese (25 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui și Ilfov.

Dintre acestea, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani.

36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

×
Subiecte în articol: coronavirus Maramureș
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close