Antena 3 CNN Coronavirus Țara care nu mai poate controla pandemia de coronavirus. Mor mii de oameni în fiecare zi

Țara care nu mai poate controla pandemia de coronavirus. Mor mii de oameni în fiecare zi

Încă o țară se lovește puternic de criza provocată de coronavirus. În India, totul a luat o întorsătură dramatică, bilanţul ajungând la 2.000 de morţi pe zi, iar totalul deceselor fiind de 11.903, conform noilor date oficiale publicate de oficiali.

Țara care nu mai poate controla pandemia de coronavirus. Mor mii de oameni în fiecare zi
Sursa foto: Hepta
18 Iun 2020   •   07:32

Creșterea se datorează, în mod special, revizuirii cifrelor din cel mai afectat oraş din India, Mumbai, adăugându-se 832 de morţi în bilanţul zilnic. De asemenea, în capitala a ţării cu numărul doi mondial din lume ca populaţie, New Dehli situaţia sanitară s-a degradat şi au înregistrat 400 de decese în ultimele 24 ore.

Totalul îmbolnăvirilor în India a ajuns la 354.065, iar vârful epidemiei pare a fi departe.

Premierul Narendra Modi a intordus carantina totală pe toată durata pandemiei, care a început în martie în India, iar de la începutul lunii iunie acesta a ridicat cele mai dure măsuri impuse. Totuşi, unele restricţii au rămas încă în vigoare.

Pe 19 iunie se va instaura carantină completă în oraşul şi districtele Chennai, Thiruvallur, Chengalpet şi Kanchipuram, au declarat oficialii de la Tamil Nadu, capitala acestor zone, potrivit The Guardian.

Această decizie va fi menţinută până la sfârşitul lunii iunie. India, unde locuiesc 1,3 miliarde de oameni, a ridicat auşurat treptat măsurile la nivel naţional în ultimele săptămâni, chiar dacă noile infecţii continuă să crească.

Tamil Nadu este cel de-al doilea stat cel mai grav lovit de pandemie după Maharashtra. Statul de sud a înregistrat puţin peste 44.000 de cazuri dintr-un total la nivel naţional de 332.424, conform cifrelor oficiale.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: India coronavirus
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close