Antena 3 CNN Coronavirus Teatrele și cinematografele, închise din nou. Ministrul Culturii: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”

Teatrele și cinematografele, închise din nou. Ministrul Culturii: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”

Evenimentele culturale din București au fost interzise în urma deciziei luate, ieri, în cadrul Comitetului de Urgență din Capitală. Artiștii și actorii au de suferit din nou, din cauza reguilor impuse de pandemie și riscă să rămână fără niciun venit. 

Teatrele și cinematografele, închise din nou. Ministrul Culturii: „Arta este o victimă colaterală. Nu am avut niciun focar”
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    07 Oct 2020   •   15:45

Toate spectacolele programate în perioada următoare în Capitală au fost anulate, după ce autoritățiile au stabilit ca evenimentele, teatrele și cinematografele să fie închise.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a vorbit la Antena 3 despre soluțiile care există pentru acestă indistrie grav afectată de pandemia de coronavirus

„Încă de aseară am luat legătura cu majoritatea prefecților din țară, făcând un apel la înțelegere privind sectorul cultural, pentru că noi considerăm că arta este o victimă colaterlaă. Drept dovadă stau cifrele oferite de INSP, nu a existat în ultimele 14 zile niciun focar COVID în vreo instituție de spectacol. Avem parte de un public extrem de civilizat, deși este permis un grad de ocupare de 50%, în jur de 30% este media gradului de ocupare. 

Noi considerăm că nu a avut niciun rol reluarea activității în sectorul cultural în această evoluție epidemiologică nefericită și de aceea am avut diferite discuții. Considerăm că domeniul cultural este unul care are nevoie de continuitate și nu trebuiesc întrerupte activitățile în sălile de spectacol. Peste 7 zile va fi o nouă analiză în București, depinde de noi toți ca aceste cifre să arate mai bine”, a spus ministrul Culturii la Antena 3. 

Teatrele și cinematografele, închise din nou. Ministrul Culturii: „Nu a existat în ultimele 14 zile niciun focar COVID în vreo instituție de spectacol”

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii coronavirus teatru
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close