Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru: „În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte”

Nelu Tătaru: „În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul.

Nelu Tătaru: „În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte”
de S.T.    |    26 Mar 2020   •   08:19

„În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. (...) Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei”, afirmă el.

„S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialişti de rigoare şi se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş”, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

„Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii.

Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24.

 

×
Subiecte în articol: teste coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close