Antena 3 CNN Coronavirus Transportul public interzis la Iași. Doar cadrele medicale pot circula cu autobuze sau tramvaie

Transportul public interzis la Iași. Doar cadrele medicale pot circula cu autobuze sau tramvaie

Primarul din Iași a decis să interzică circulația cu transportul public, măsura urmând să intre în vigoare de miercuri.

Transportul public interzis la Iași. Doar cadrele medicale pot circula cu autobuze sau tramvaie
Sursa foto: foto- Pexels
24 Mar 2020   •   19:03

Decizia a fost luată în ședinta Comitetului Local pentru Situații de Urgență de marți, în contextul crizei de coronavirus.

“Începând cu data de 25 martie se interzice utilizarea transportului public de călători pe toate traseele din Municipiul Iași și zona exterioară acestuia, aflat în administrarea și exploatarea S.C. Compania de Transport Public Iași S.A.”, au anunțat reprezentanții primăriei Iași într-un comunicat de presă.

Există și excepții. Vor putea folosi transportul public carele medicale, cele din sistemul public și cel privat, angajații farmaciilor și angajații fabricilor de medicamente din Municipiul Iași, angajații MAI, MApN și cei ai Poliției Locale, asistenții sociali și asistenții personali ai persoanelor cu handicap, poștașii, dar și pacienții cronici care trebuie să ajungă la cabinetele medicale pentru consultații.

De asemenea, vor mai putea utiliza transportul public cei care monitorizează persoanele aflate în autoizolare.

“Accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat”, mai precizează reprezentanții Primăriei Iași.

Companiile din Iași care încă lucrează vor putea avea curse speciale, iar toți cei care vor folosi mijloacele de transport în comun vor trebui să poarte mască de protecție și mănuși. Chiar și așa, numărul celor care vor putea urca în tramvaie și autobuze nu trebuie să depășească numărul locurilor pe scaune.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: transportul public coronavirus
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close