Antena 3 CNN Coronavirus Tratamentul cu anticorpi AstraZeneca are o rată de succes de 80% în prevenirea infecției

Tratamentul cu anticorpi AstraZeneca are o rată de succes de 80% în prevenirea infecției

Noul tratament cu anticorpi anti- COVID-19 de la AstraZeneca pentru pacienții ce nu răspund bine la vaccinuri este eficientă în proporție de peste 80% pe parcursul a șase luni.

Tratamentul cu anticorpi AstraZeneca are o rată de succes de 80% în prevenirea infecției
Sursa foto: Twitter/The Independent
de Alexandra Ionescu    |    18 Noi 2021   •   17:42

Tratamentul inovator, numit AZD7442 sau Evusheld, s-a dovedit a reduce riscul de COVID-19 simptomatic cu 83%.

Compania farmaceutică britanică-suedeză speră că tratamentul va oferi protecție celor doi la sută din populația lumii considerate cu risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19.

Acestea includ persoanele cu cancer de sânge sau alte tipuri de cancer care fac chimioterapie, pacienții care fac dializă, cei care iau medicamente după un transplant de organ sau medicamente imunosupresoare pentru afecțiuni precum scleroza multiplă și artrita reumatoidă.

Tratamentul se administrează sub formă de două injecții succesive în braț dintr-o singură mișcare.

AstraZeneca a spus că nu au existat cazuri de decese severe de COVID-19 sau legate de COVID-19 printre cei cărora au avut parte de acest tratament.

Hugh Montgomery, investigatorul principal AZD7442, a declarat că protecția a fost, de asemenea, menținută, în ciuda amplificării variantei coronavirusului Delta.

Printre cei care au primit o injecție placebo, au existat cinci cazuri severe de boală și două decese în timpul studiului.

Un studiu separat la pacienți cu COVID-19 ușor până la moderat a arătat că o doză mai mare de AZD7442 a redus riscul de COVID-19 sever sau deces cu 88% atunci când este tratată în decurs de trei zile de la primele simptome, potrivit The Independent.

Dl Montgomery, profesor de medicină de terapie intensivă la University College London, a declarat: „Aceste rezultate convingătoare îmi dau încredere că această combinație de anticorpi cu acțiune prelungită poate oferi pacienților mei vulnerabili protecția de lungă durată de care au nevoie urgent pentru a se întoarce în sfârșit la viața lor de zi cu zi. .

„Important, șase luni de protecție au fost menținute în ciuda creșterii variantei Delta în rândul acestor participanți cu risc ridicat, care ar putea să nu răspundă adecvat la vaccinare.”

Studiul Provent de la AstraZeneca a implicat 5.197 de participanți care au fost împărțiți în două grupuri la întâmplare, un voluntar primind o injecție placebo cu soluție salină pentru fiecare doi oameni care au primit o injecție de 300 mg de AZD7442.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close