A apărut tratamentul care anulează efectele COVID-19. "Arma" pentru oamenii sănătoşi, în plină testare

de M.Z.    |    08 Iun 2020   •   08:50
A apărut tratamentul care anulează efectele COVID-19. "Arma" pentru oamenii sănătoşi, în plină testare Pixabay

Un tratament nou pentru COVID-19 care dă speranţe atât bolnavilor, cât şi celor care vor să se protejeze, este testat deja de cercetătorii din Shanghai şi se numeşte JS016.

Medicamentul este pe bază de anticorpi meniţi să neutralizeze virusul la persoanele asimptomatice. 

Tratamentul experimental a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Produselor Medicale pentru a începe demararea primei faze a studiilor clinice. 

Programul va testa tratamentul pe bază de anticorpi în persoanele sănătoase pentru a preveni infectarea cu coronavirusul Sars CoV-2.

În primul program de acest tip din lume s-au înscris deja mai mulţi voluntari sănătoşi din Shanghai şi, după testare, ei vor oferi detalii despre gradul de imunizare atins, siguranţa utilizării medicamentului şi despre modul cum acţionează acesta în organism.

Programul testează combaterea virusului prin imunizarea persoanelor sănătoase. Compania care brevetează tratamentul se aşteaptă ca acesta să protejeze principalele categorii aflate la risc.

"Testele anterioare au arătat că JS016 poate trata şi preveni infecţia. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem efectele sale în studiile clinice", a declarat cercetătorul de la Institutul de

Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, Liu Jinghua.

Testele efectuate pe maimuţe au demonstrat că JS016 poate bloca coronavirusul şi menţine organismul la parametrii normali chiar dacă sunt administrate doze mari.
 

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close