Antena 3 CNN Coronavirus Cum s-a vindecat Alida Moise, șefa ATI a spitalului Gerota. Care este tratamentul cheie în refacerea ei

Cum s-a vindecat Alida Moise, șefa ATI a spitalului Gerota. Care este tratamentul cheie în refacerea ei

Cazul șefei ATI de la Spitalul Gerota, Alida Marinescu, este unul binecunoscut. Femeia a fost în stare critică, cu puține șanse de supraviețuire, însă acum este bine și continuă să lupte în prima linie. Pentru ea, unul din medicamentele folosite de medici a făcut minuni.

Cum s-a vindecat Alida Moise, șefa ATI a spitalului Gerota. Care este tratamentul cheie în refacerea ei
Sursa foto: hepta
30 Apr 2020   •   11:40

.„Au fost multe situaţii, au fost persoane în vârstă cărora nu le mai dădeam nicio şansă, nu neapărat noi, ci în general sistemul medical, şi am reuşit. A fost doctoriţa de la terapie intensivă, care este un exemplu destul de clar despre minunile care se pot face în medicină, vorbind în general, excludem persoanele de faţă, să spunem că nu este vorba de Institutul , vorbim în general. A fost într-o stare extrem de gravă în momentul în care a venit, şansele de supravieţuire erau limitate, acum este foarte bine”, a povestit Adrian Marinescu. 

Medicul spune că un rol cheie în vindecarea Alidei Moise l-a avut tocilizumabul. 

”Este un medicament folosit de ceva vreme în cazul bolilor reumatismale, la poliartrida reumatoidă la formele severe, practic această terapie este folosită și la Matei Balș, terapia cu anticorpi monoclonali, și este folosită cu o eficiență dovedită”, a declarat Adrian Marinescu.

Tratamentul este foarte eficient, mai ales pentru pacienții în stare gravă.

”Este o metodă prin care ajutăm organismul, care este cu o imunitate mai mult decât deficitară tocmai în lupta cu virusul, și, practic, în mod indirect, se pleacă de la următoarea idee, că întotdeauna când vorbim de o infecție severă și în caz de COVID-19 vorbim de un mecanism important inflamator. Dacă venim cu acești anticorpi monoclonali, putem să intervenim exact la nivelul acestui mecanism. Toți pacienții care sunt cu stare critică beneficiază de cele mai noi variante”, a adăugat medicul. 

Sursa: Mediafax

 

×
Subiecte în articol: tratament tocilizumab gerota
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close