Antena 3 CNN Coronavirus Tratamentul ieftin care te-ar putea scăpa de coronavirus! Sigur îl ai și tu în casă

Tratamentul ieftin care te-ar putea scăpa de coronavirus! Sigur îl ai și tu în casă

Oamenii de știință de la Facultatea din Edinburg testează apa cu sare ca potențial tratament pentru noul coronavirus. Studii anterioare au demonstrat că acest remediu natural poate ameliora simptomele unei răceli și poate lupta împotriva infecțiilor respiratorii. 

Tratamentul ieftin care te-ar putea scăpa de coronavirus! Sigur îl ai și tu în casă
Sursa foto: Pexels
de Diana Ionescu    |    25 Iun 2020   •   22:20

Persoanele care folosesc apă cu sare pentru gargară și pentru a își curăța nasul, tușesc mai puțin și se refac mai rapid, scrie BBC. Universitatea din Edinburgh va testa potențialul acestui tratament împotriva noului coronavirus. 

Un studiu anterior, menit să dovedească efectele benefice ale apei cu sare, a selectat pacienți răciți, cu infecții respiratorii și i-a împărțit în două categorii. Primul grup de participanți a inclus în tratamentul răcelii apa cu sare iar ce-l dea-al doilea grup a urmat doar un tratament medicamentos. 

Apa cu sare, tratamentul ideal pentru răceli și infecții respiratorii 

Cei care au folosit apă cu sare și-au revenit mai repede, au fost mai puțin contagioși și nu au avut nevoie de atât de multe medicamente precum cei care nu au folosit apa cu sare.

Oamenii de știință vor efectua acum același experiment pe pacienții care suferă de COVID-19.  „Vom testa apa cu sare ca potențial tratament împotriva coronavirusului, pe pacienții infectați. Sperăm ca rezultatele să ne arate că acesta este un tratamen eficace în combaterea simptomelor cauzate de virus. Tot ce este nevoie este să amestezi apă cu sare și să o folosești corect”, a declarat directorul Universității Usher Institute, Aziz Sheikh. 

 

×
Subiecte în articol: tratament coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close