Trump donează salariul pe trei luni pentru coronavirus. Ce valoare are cec-ul trimis către Departamentul de Sănătate

de L.D.    |    04 Mar 2020   •   09:07
Trump donează salariul pe trei luni pentru coronavirus. Ce valoare are cec-ul trimis către Departamentul de Sănătate Foto: Donald J. Trump/ Facebook

După ce a fost aspru judecat pentru faptul că a numit noul coronavirus ”o farsă”, președintele american Donald Trump și-a donat salariul pe trei luni pentru a sprijini eforturile de prevenție și combatere a virusului.

100,000 de dolari este suma pe care Donald Trump a donat-o pentru lupta împotriva coronavirusului COVID-19, a anunțat, marți seara, purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Suma reprezintă salariul președintelui pentru 3 luni. 

Stephanie Grisham, secretarul de presă al Casei Albe, a anunțat pe Twitter că Donald Trump a trimis un cec de 100.000 de dolari către Departamentul de Sănătate și Servicii Umane.

„Trump își donează salariul pe trimestrul patru din 2019 către @HHSGov pentru a sprijini eforturile întreprinse pentru izolarea și combaterea coronavirusului”, a transmis Grisham.

Prin acest gest, Donald Trump întărește promisiunea făcută când a fost ales președinte, potrivit căreia își va dona tot salariul pe care îl va obține pe parcursul mandatului său unor cauze umanitare.

De sâmbătă până acum virusul a ucis șapte persoane în SUA, alte 100 de cazuri de infectare cu coronavirus fiind confirmate. Majoritatea cazurilor de infectare au fost raportate în California și Washinton. 

Potrivit Mediafax, autoritățile americane au decis să testeze de coronavirus un milion de oameni, în şase zile.

Parteneri
x close