Antena 3 CNN Coronavirus Măsuri radicale luate de alte țări împotriva celor nevaccinați. Tudor Ciuhodaru: "Pare mai mult un fel de pedepsire"

Măsuri radicale luate de alte țări împotriva celor nevaccinați. Tudor Ciuhodaru: "Pare mai mult un fel de pedepsire"

Apar decizii radicale, în Europa, pentru cei nevaccinaţi. Austria introduce carantina, pentru a încetini o nouă creștere a cazurilor de coronavirus. Medicul ATI, Tudor Ciuhodaru, spune că măsura este aberantă.

Măsuri radicale luate de alte țări împotriva celor nevaccinați. Tudor Ciuhodaru: "Pare mai mult un fel de pedepsire"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    15 Noi 2021   •   09:47

Decizia autorităților din Austria le interzice persoanelor nevaccinate să-și părăsească locuinţa, cu excepția situaţiilor absolut necesare, precum deplasarea spre şi de la serviciu, cumpărăturile, exerciţiile fizice în aer liber sau vaccinarea.

"Ceea ce se întâmplă în Austria arată din nou că suntem pe un teren minat. Pare mai mult un fel de pedepsire a nevaccinaților. Pentru că certificatul de vaccinare arată că ești vaccinat și atât. Nu știi dacă ești imunizat, nu știi dacă ești infectat și transmiți boala mai departe. (...) Este o altă decizie politică, de altfel aberantă.", spune medicul Ciuhodaru.

Măsura nu îi vizează pe copiii cu varsta de până la 12 ani. Cei care au depăşit această vârstă pot merge la şcoală, unde vor fi, însă, testați. Măsura nu se aplică în cazul persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

În ultimele 24 de ore, în Austria au fost înregistrate peste 13.000 de noi cazuri de COVID-19, în condiţiile în care ţara are 9,8 milioane de locuitori.

Aproape 65 la sută din populația Austriei este vaccinată complet anti-coroavirus.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close