Antena 3 CNN Coronavirus Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Am fost sau nu manipulați în perioada pandemiei de coronavirus?

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Am fost sau nu manipulați în perioada pandemiei de coronavirus?

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a vorbit, în cadrul emisiunii Voi cu Voicu, despre perioada pandemiei de coronavirus, dacă am fost sau nu manipulați, dacă măsurile luate au fost corecte sau nu.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: Am fost sau nu manipulați în perioada pandemiei de coronavirus?
06 Iun 2020   •   23:23

"Manipularea este posibilă în orice realitate socială în care lucrurile nu sunt clare, definitiv tranșate și care pot să scape de sub interpretare fiecărui om inteligent. Prin manipulare, spun sociologii de psihologia maselor, se realizează un suflet comun, întreținut de mijloacele virtuale, în care mai mulți oameni gândesc la fel.

Una dintre țintele pe care manipulatorul o are este să tragă profit din urma acestor lucruri. Găsești deseori în creația celui care emite ideea pe omul de afaceri care profită din pandemie, pe omul politic care vrea să-și facă platformă, pe cetățeanul simplu care nu tolerează anumite măsuri. De mirare nu ar fi.

Personal, trăiesc o mare tristețe pentru faptul că, vizavi de lumea medicală de care sunt foarte apropiat, găsesc o stare de confuzie, de imprecizie. Cum să nu te apleci către o teorie conspiraționistă când ai trei medici și cinci păreri.

Spre exemplu, aveam o mare speranță că acel medicament care a vindecat malaria este perfect pentru acest COVID-19. Eram bucuros că uite, în sfârșit, acest OMS a spus că acesta e tratamentul.

Acum o săptămână, OMS a dat interdicție de a se mai folosi acest tratament. OMS pare a fi o organizație științifică suprastatală, care, am crezut, până la această pandemie, că e formată din cercetători de mare rigoare științitică.

Dar să știți că încep eu să mă gândesc, nu numai referitor la OMS, ci și la alte organizații, că statele care au livrat acești oameni, au vrut să scape de ei din țară", a spus Tudorel Butoi la Voi cu Voicu.

Am fost sau nu manipulați în perioada pandemiei de coronavirus? Ce spune psihologul criminalist Tudorel Butoi

 

 

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi Voi cu Voicu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close