Antena 3 CNN Coronavirus O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte în Marea Britanie

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte în Marea Britanie

O nouă tulpină a SARS-CoV-2 a fost identificată în Marea Britanie. În cel puțin 60 de autorități locale diferite au fost înregistrate infecții cauzate de noua tulpină.

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 se răspândeşte în Marea Britanie
de Claudia Popovici    |    14 Dec 2020   •   20:33

Anunţul a fost făcut de secretarul pentru sănătate, Matt Hancock. El a declarat că o nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândeşte ameninţător în anumite zone din Anglia. În puţin în 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de acest tip de coronavirus, informează BBC.

Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată și oamenii de știință din Marea Britanie fac studii detaliate

Potrivit oficialului, nu există "nimic care să sugereze” că noua tulpină ar provoca boli mai grave sau că vaccinurile nu vor avea eficacitate.

El le-a spus parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, au existat creșteri puternice și exponențiale ale infecțiilor cu coronavirus în Londra, Kent, părți din Essex și Hertfordshire.

"Am identificat în prezent peste 1.000 de cazuri cu această tulpină predominant în sudul Angliei, deși cazuri au fost identificate în aproape 60 de zone diferite. Cauza mutaţiilor nu a fost descoperită, dar măsurile trebuie să fie, în orice caz, "rapide şi decisive”, a spus oficialul, notează Mediafax.

Laboratoarele de testare din Marea Britanie au preluat această nouă variantă în ultimele câteva săptămâni

Prof. Alan McNally, expert la Universitatea din Birmingham a făcut un apel la o perspectivă calmă şi raţională asupra apariţiei noii tulpini a SARS-CoV-2.

 "Să nu fim isterici. Nu înseamnă că este mai transmisibil, mai infecțios sau periculos. Eforturi uriașe sunt în curs de a caracteriza varianta și a înțelege apariția acesteia.

Este important să păstrăm o perspectivă calmă și rațională asupra tulpinii, deoarece aceasta este o evoluție normală a virusului și ne așteptăm ca noi variante să vină și să plece și să apară în timp", a precizat McNally pentru BBC.

Dr. Jeremy Farrar, directorul Wellcome ( organizație de caritate, axată pe cercetarea biomedicală, cu sediul în Londra), a declarat că "supravegherea și cercetarea trebuie să continue și trebuie să luăm măsurile necesare pentru a rămâne înaintea virusului."

 

×
Subiecte în articol: SARS-CoV-2 tulpina noua Marea Britanie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close