Ultima oră! OMS renunță la testarea cu aceste medicamente

de Redacția    |    04 Iul 2020   •   23:20
Ultima oră! OMS renunță la testarea cu aceste medicamente Pixabay

Anunț de ultimă oră de la Organizația Mondială a Sănătății, care a anunțat că a întrerupt studiile cu anumite medicamente. Este vorba de tratamentele anti-malarie hidroxiclorochina și combinația de medicamente lopinavir / ritonavir la pacienții cu COVID-19, pentru că nu au reușit să reducă mortalitatea bolnavilor

OMS a raportat peste 200.000 de noi cazuri la nivel global, pentru prima dată într-o singură zi. În Statele Unite s-au înregistrat 53.213 din totalul de 212.326 de cazuri noi înregistrate vineri, a spus OMS.

„Aceste rezultate ale studiilor provizorii arată că hidroxiclorochina și lopinavir/ritonavir produc nu reduc mortalitatea pacienților cu COVID-19, sau o fac în mică măsură, în comparație cu standardul terapeutic. Cercetătorii studiului vor întrerupe imediat testele", a spus OMS într-un comunicat.

O aprobare condiționată

O altă zonă a studiului OMS este analiza efectului potențial al medicamentului antiviral remdesivir produs de Gilead asupra COVID-19. Comisia Europeană a acordat vineri remdesivir o aprobare condiționată pentru utilizare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat reporterilor vineri că aproape 5.500 de pacienți din 39 de țări au fost recrutați până acum în testele clinice și că rezultatele provizorii erau așteptate în două săptămâni.

Aproximativ 18 vaccinuri COVID-19 sunt testate pe om, printre aproape 150 de tratamente în curs de dezvoltare.

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close