Antena 3 CNN Coronavirus Un medic în vârstă de 80 de ani s-a mutat în spitalul din Rovinari: ”Sunt pregătit să fiu de ajutor”

Un medic în vârstă de 80 de ani s-a mutat în spitalul din Rovinari: ”Sunt pregătit să fiu de ajutor”

Petre Ciuvăț are 80 de ani, este medic ATI la Spitalul Orășenesc din Rovinari și de șapte luni locuiește în spital.

Un medic în vârstă de 80 de ani s-a mutat în spitalul din Rovinari: ”Sunt pregătit să fiu de ajutor”
Sursa foto: libertatea.ro
de Silvia Țigănilă    |    06 Sep 2020   •   22:50

”Asta e profesia mea. Faptul că pot fi de ajutor este un imbold și sunt pregătit să fiu de ajutor”, spune el, potrivit libertatea.ro.

A lucrat de la 23 de ani în Spitalul Panduri din București, de unde a și ieșit la pensie. Apoi, și-a continuat activitatea la spitalul din Baia de Aramă și de 5 ani este la Rovinari.

Petre Ciuvăț este pregătit în permanență pentru urgențe

Despre medicii care încă de la începutul stării de urgență au decis să-și dea demisia, încearcă să vorbească diplomat. ”Sunt oameni și oameni în societate. Ca și cei care nu cred, ca și cei care au teoria conspirației, unii din ei nu au probabil mecanismele neuro-psihice necesare pentru a putea evalua situația, nu dețin controlul nici asupra informației, nici asupra realității. Dacă nu au asemenea instrumente, nu ai ce să le ceri.

În privința medicilor, fiecare procedează după cum consideră. Eu am considerat că așa trebuie să procedez, nu e nicio filosofie”, spune medicul.

×
Subiecte în articol: medic rovinari
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close