Antena 3 CNN Coronavirus Un vaccin european anti-Covid-19 a început etapa de testare pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare

Un vaccin european anti-Covid-19 a început etapa de testare pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma unor rezultate promițătoare în studiile anterioare.

Un vaccin european anti-Covid-19 a început etapa de testare pe oameni. Rezultatele sunt promițătoare
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    03 Sep 2020   •   21:15

Vaccinul va combina tehnologia folosită de Sanofi pentru a produce vaccinul antigripal și un supliment de la GSK, cunoscut sub numele de adjuvant, care este amestecat cu un vaccin pentru a declanşa o reacţie imunitară mai puternică.

Companiile au declarat că studiul clinic, care implică 440 de adulţi sănătoşi în Statele Unite, a fost conceput pentru a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului şi se speră că primele rezultate vor fi disponibile în decembrie 2020.

Aprobarea vaccinului ar putea avea loc în prima jumătate a anului următor

Dacă rezultatele vor fi unele pozitive, va urma o nouă etapa de testare la scară mai amplă, iar aprobarea vaccinului ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2021.

Combinate, cele două firme farmaceutice au cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi extind producţia pentru a viza producerea a 1 miliard de doze în 2021.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close