Antena 3 Coronavirus Informații clasificate din China: una din trei persoane testate pozitiv este „purtător tăcut” al virusului

Informații clasificate din China: una din trei persoane testate pozitiv este „purtător tăcut” al virusului

de L.D.    |    23 Mar 2020   •   09:07
Informații clasificate din China: una din trei persoane testate pozitiv este „purtător tăcut” al virusului
Sursa foto: pixabay.com

Potrivit unor informaţii clasificate ale guvernului chinez, ajunse în presă, una din trei persoane testate pozitiv este „purtător tăcut” al virusului.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au dezvoltat târziu sau deloc simptome specifice poate ajunge la o rata de 1 la 3 dintre cei care au fost testaţi pozitiv.

Numărul „purtătorilor tăcuţi” ai virusului poate fi mult mai mare decât s-a crezut iniţial, potrivit unor date clasificate ale guvernului chinez, obţinute de publicaţia South China Morning Post.

Conform acestor date, la sfârşitul lunii februarie, peste 43.000 de persoane au fost depistate pozitiv fără a avea vreun simptom. Aceşti oameni au plasaţi în carantină, dar nu au apărut în raportările oficiale care la acea vreme indicau 80.000 de persoane.

De asmenea, oamenii de ştiinţă nu reuşesc deocamdată să se pună de acord în privinţa rolului pe care îl au pacienţii asimptomatici în răspândirea virusului şi cât de contagioase sunt aceste persoane.

Un număr din ce în ce mai mare de cercetători pun la îndoială informaţiile oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii conform cărora ”transmiterea asimptomatică este extrem de rară”, scrie Mediafax. 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close