Antena 3 CNN Coronavirus Un nou vaccin anti-COVID eficient împotriva subvariantei Omicron, disponibil în Japonia din octombrie

Un nou vaccin anti-COVID eficient împotriva subvariantei Omicron, disponibil în Japonia din octombrie

Un nou vaccin anti-COVID-19 considerat eficient împotriva subvariantei Omicron va fi disponibil pentru populaţia din Japonia încă de la jumătatea lunii octombrie, a anunţat guvernul nipon.

Un nou vaccin anti-COVID eficient împotriva subvariantei Omicron, disponibil în Japonia din octombrie
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    08 Aug 2022   •   16:38

Un grup de experţi din Ministerul Sănătăţii din Japonia s-a reunit luni şi a aprobat planul guvernului de a lansa campania de vaccinare cu o doză de rapel specifică Omicron pentru toţi rezidenţii care au primit două doze de vaccin.

Aşa-numitul vaccin bivalent este de aşteptat să crească numărul anticorpilor neutralizanţi împotriva subvariantei BA.5, care în prezent provoacă infecţii în întreaga ţară.

Noul vaccin este în curs de dezvoltare de către companiile farmaceutice americane Pfizer şi Moderna. După aprobarea clinică, Ministerul Sănătăţii japonez intenţionează să înceapă să importe vaccinul încă din septembrie.

Oficialii japonezi afirmă că vaccinurile vor preveni afecţiuni grave în rândul persoanelor în vârstă şi vor spori imunitatea generală a societăţii.

Japonia a raportat luni 137.859 de noi cazuri de coronavirus.

Bilanţ COVID-19 din 8 august 2022, în România. Mii de noi infectări în ultimele 24 de ore 

Bilanţ COVID-19 din 8 august 2022, în România. Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul noilor infectări a crescut cu peste o mie în ultimele 24 de ore, faţă de ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.689 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.171 mai multe față de ziua anterioară.

905 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 japonia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close