Antena 3 CNN Coronavirus Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi adaptate noii variante de coronavirus

Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi adaptate noii variante de coronavirus

Noua tulpină de COVID-19 descoperită în statele africane pune în pericol eficacitatea vaccinurilor. Specialiştii spun că va fi nevoie ca serurile de până acum să fie îmbunătăţite deoarece varianta Omicron este mai rezistentă la vaccin.

coronavirus COVID-19
Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi adaptate noii variante de coronavirus Sursa foto: Pixabay.com/vperemencom
de Silvia Preda    |    27 Noi 2021   •   14:32

Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovaţii în Medicină, declară că dacă ar fi să dăm un orizont de timp pentru o generaţie nouă de vaccinuri care să fie mai eficientă în relaţie cu noua tulpină Omicron am putea să vorbim de aproximativ două luni până când vor începe studiile clinice. 

Cât durează până când vaccinurile actuale vor fi  adaptate noii variante de coronavirus

Apoi, pe baza experienţei de anul trecut, probabil în încă trei-patru luni de zile am putea să avem o versiune a doua a vaccinurilor.

"În contextul acesta al identificării şi al circulaţiei variantei Omicron suntem în punctul în care putem vorbi despre nevoia de a avea un upgrade al vaccinurilor", a spus Marius Geantă.

Alexandru Rafila: Românii care vin din țări africane intră în carantină

Călătorii români, care vin din țări africane, unde a apărut noua variantă de COVID-19, intră în carantină, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Epidemiologul spune că în continuare vaccinarea este soluția oportună pentru protecție împotriva COVID-19.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 omicron
Cele mai noi știri
Parteneri
x close