Antena 3 CNN Coronavirus Se înteţeşte competiţia pe piaţa vaccinurilor anti-COVID. Vaccinul de la Johnson & Johnson ar urma să fie aprobat în SUA luna viitoare

Se înteţeşte competiţia pe piaţa vaccinurilor anti-COVID. Vaccinul de la Johnson & Johnson ar urma să fie aprobat în SUA luna viitoare

Un al treilea vaccin anti COVID-19 ar putea fi aprobat în SUA în luna ianuarie.

Se înteţeşte competiţia pe piaţa vaccinurilor anti-COVID. Vaccinul de la Johnson & Johnson ar urma să fie aprobat în SUA luna viitoare
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Dec 2020   •   19:15

Secretarul adjunct la Departamentul de Sănătate din SUA, Brett Giroir, a confirmat informaţiile în acest sens.

El a precizat că încă nu au fost publicate date despre noul vaccin anti-COVID de la Johnson & Johnson, însă, dacă acesta ar fi aprobat, ar oferi Statelor Unite al treilea mijloc de imunizare, după cele produse de Pfizer și Moderna.

Dezvoltarea vaccinului Johnson & Johnson a întâmpinat dificultăţi în luna octombrie, după ce un voluntar s-a îmbolnăvit "inexplicabil".

Compania a anunţat la momentul respectiv că a întrerupt temporar studiile clinice.

Studiile privind vaccinurile Johnson & Johnson şi AstraZeneca, întrerupte şi apoi reluate

Johnson & Johnson a precizat că astfel de întreruperi sunt normale în cadrul unor teste de anvergură, care pot include zeci de mii de oameni, adăugând că o "pauză de studiu" în administrarea dozelor de vaccin candidat diferă de o oprire cerută de autorităţile sanitare.

Înainte de problemele vaccinului Johnson & Johnson difiicultăţi similare au fost raportate de AstraZeneca.

În septembrie, AstraZeneca a întrerupt studiile asupra vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, din cauza unei boli inexplicabile declanşate la un participant din Marea Britanie.

În noiembrie, AstraZeneca a publicat rezultate legate de eficienţa vaccinului său, care ar fi eficace în proporţie de aproximativ 70%.

×
Subiecte în articol: Johnson and Johnson vaccin
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close