Antena 3 CNN Coronavirus Eficiența vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 a fost confirmată și în SUA, de Agenția medicamentului (FDA)

Eficiența vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 a fost confirmată și în SUA, de Agenția medicamentului (FDA)

Autoritățile americane de reglementare a medicamentelor au confirmat că vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19 este eficient în proporție de 95%, deschizând astfel calea pentru ca acesta să fie aprobat pentru utilizare de urgență.

Eficiența vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 a fost confirmată și în SUA, de Agenția medicamentului (FDA)
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Dec 2020   •   22:30

Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) din SUA nu a găsit probleme de siguranță pentru a opri aprobarea vaccinului și va lua o decizie formală în acest sens joi, anunță BBC.

Agenția nu a aprobat încă vaccinul, dar a publicat un document care precizează că datele studiului au fost „în concordanță” cu recomandările prezentate în ghidul său de utilizare de urgență. Astfel, materialul publicat de FDA, arată că vaccinul este 95% eficient împotriva COVID-19, exact cum anunțase inițiat compania Pfizer și cum au confirmat apoi și autoritățile britanice.

Deși sunt necesare două doze pentru a oferi protecție completă, prima doză a prevenit 89% din cele mai grave cazuri. Vaccinul a oferit niveluri similare de protecție persoanelor care au avut deja o infecție COVID. Femeile însărcinate și sub 16 ani nu au fost incluse în studiu, astfel încât vaccinul nu va fi încă aprobat pentru aceste grupuri. 

Efectele adverse ale vaccinului împotriva COVID-19: oboseală, dureri de cap și dureri musculare

Documentul mai precizează că cel mai frecvent efect secundar experimentat de persoanele care au primit vaccinul a fost durerea, roșeața sau umflarea la locul injectării (în general brațul). Acestea au fost urmate de oboseală pe termen scurt, dureri de cap și dureri musculare. Dar dincolo de aceste efecte ușoare, nu a existat nicio diferență notabilă în condițiile de sănătate între grupurile vaccinate și cele de control în timpul perioadei de studiu.

Chiar dacă vaccinul va fi autorizat joi în SUA, acesta va continua să fie monitorizat pentru siguranță.

Marea Britanie a dat startul vaccinării COVID. Prima persoană care a primit doza salvatoare

Organismul de reglementare al Marii Britanii, MHRA, a aprobat vaccinul Pfizer săptămâna trecută iar vaccinarea britanicilor a început deja. Primele persoane au fost imunizate chiar marți. În primă fază sunt vizate cadrele medicale, angajații din aziluri și bătrânii de peste 80 de ani.

Prima persoană din Marea Britanie care a primit vaccinul anti-COVID este o bătrână în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord. Margaret Keenan, din orașul Wnniskillen, a fost vaccinată la Spitalul Universitar din Coventry, declarând că se simte „foarte privilegiată” să fie printre primele persoane imunizate împotriva SARS CoV-2.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 Pfizer
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close