Antena 3 Coronavirus Speranțe uriașe. Un vaccin anti-Covid ar putea apărea imediat după Crăciun

Speranțe uriașe. Un vaccin anti-Covid ar putea apărea imediat după Crăciun

de Dan Gabor    |    19 Oct 2020   •   00:00
Speranțe uriașe. Un vaccin anti-Covid ar putea apărea imediat după Crăciun

Un vaccin împotriva coronavirusului ar putea să fie lansat de sistemul public de sănătate britanic NHS la scurt timp după Crăciun. Jonathan Van-Tam, vice-consilierul pe teme medicale al guvernului britanic, afirmă că acesta ar putea reduce infecţiile şi va salva vieţi.

Van-Tam le-a spus parlamentarilor britanici că avansarea în faza 3 a testelor vaccinului creat la Universitatea Oxford şi fabricat de AstraZeneca arată că ar putea fi administrat masiv încă din decembrie.

În acest weekend a fost schimbat cadrul legislativ prin care se extinde numărul profesioniştilor din domeniul sănătăţii capabili să vaccineze publicul. Astfel,  farmaciştilor, medicilor stomatologi, moaştelor şi paramedicilor le va fi permis să administreze vaccinul.

„Nu suntem la ani lumină distanţă de asta. Nu este o sugestie total nerealistă faptul că am putea lansa un vaccin la scurt timp după Crăciun. Acest lucru ar avea un impact semnificativ asupra internărilor şi deceselor din spitale,” a spus Van-Tam luni, într-un briefing cu parlamentarii.

Primele vaccinuri vor fi administrate persoanelor în vârstă şi vulnerabile, iar vaccinarea celor mai expuşi riscului va dura câteva luni. "Majoritatea oamenilor nu va primi vaccinul,”  notează The Times, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close