Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Johnson&Johnson are efect împotriva variantei Delta a COVID-19

Vaccinul Johnson&Johnson are efect împotriva variantei Delta a COVID-19

Reprezentanții grupului farmaceutic Johnson & Johnson au anunțat că vaccinul în doză unică administrat împotriva COVID-19 a prezentat rezultate promițătoare împotriva tulpinii Delta sau a altor mutații apărute, conform Reuters.

Vaccinul Johnson&Johnson are efect împotriva variantei Delta a COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    02 Iul 2021   •   17:48

Datele au arătat că imunitatea dezvoltată în urma vaccinării cu Johnson&Johnson are o durabilitate de cel puțin opt luni. Eficiența acestui vaccin este de 85%, putând să prevină spitalizările sau chiar decesul.

Conform companiei producătoare, persoanele vaccinate cu J&J au produs anticorpi puternic neutralizanți care au fost eficienți împotriva tuturor tulpinelor de coronavirus existente, inclusiv a variantei Delta, care a fost identificată pentru prima dată în India și riscă să devină varianta dominantă a COVID-19. 

"Datele actuale obţinute după opt luni de monitorizări realizate până acum arată că vaccinul monodoză anti-COVID-19 Johnson & Johnson generează o puternică reacţie a anticorpilor neutralizanţi, care nu se diminuează în timp; dimpotrivă, am observat o îmbunătăţire de-a lungul timpului", a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare şi Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J, conform Hotnews.

Și alți producători precum Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca au anunțat că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei Delta a COVID-19. 

 

×
Subiecte în articol: vaccin delta Johnson&Johnson
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close