Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Moderna asigură o eficiență de 90% împotriva COVID-19, la 6 luni de la rapel

Vaccinul Moderna asigură o eficiență de 90% împotriva COVID-19, la 6 luni de la rapel

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Moderna asigură o eficiență de 90%, la 6 luni de la administrarea rapelului. Compania a început și testarea unui nou ser, care vizează varianta din Africa de Sud a virusului.

Vaccinul Moderna asigură o eficiență de 90% împotriva COVID-19, la 6 luni de la rapel
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    14 Apr 2021   •   12:22

Oficialii companiei anunță că vaccinul anti-COVID are o eficiență de 90% în fața tuturor formelor de boală și de 95% în împotriva formelor severe de COVID-19. Datele au fost obținute în urma unui studiu realizat de comapnia Moderna, în ultimele 6 luni.

Cele mai recente date au fost obținute într-o perioadă de 6 luni, urmând linia studiului din etapa târzie de testare a vaccinului Moderna.

Mai mult decât atât, compania a anunțat că a început testarea unui nou ser, ce vizează tulpina din Africa de Sud (B.1.351).

Potrivit datelor oferite de compania Moderna, ambele versiuni de vaccin, ce sunt aflate în perioada de testare pe cobai, cresc titrul de anticorpi neutralizați. Cele mai promițătoare rezultate de până acum, au fost obținute după administrarea unui vaccin multivalent, care combină serul cu noua formulă dezvoltată anterior, informează Mediafax.

Vaccinul de la Moderna folosește tehnologia ARN mesager și a fost autorizat în peste 40 de țări. Serul este folosit și în România, în campania națională de vaccinare. 

×
Subiecte în articol: vaccin Moderna COVID-19
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close