Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Pfizer ar putea fi administrat anual. Şefii companiei văd o oportunitate şi se gândesc la creştere preţului

Vaccinul Pfizer ar putea fi administrat anual. Şefii companiei văd o oportunitate şi se gândesc la creştere preţului

Executivii de la Pfizer au anunţat investitorii cu privire la o posibilă creştere a preţului, având în vedere că există deja o "oportunitate semnificativă".

Vaccinul Pfizer ar putea fi administrat anual. Şefii companiei văd o oportunitate şi se gândesc la creştere preţului
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    16 Mar 2021   •   12:23

Compania Pfizer va avea şansa de a creşte preţurile pentru vaccinul anti-COVID, imediat ce pandemia va trece, după cum au anunţat doi oficiali ai companiei, Frank D`Amelio, CFO şi Chuck Triano, vicepreşedinte senior pentru relaţia cu investitorii, potrivit Mediafax.

În timpul unei conferinţe medicale la care au participat cei doi, D`Amelio a ţinut să spună că odată cu reluarea "condiţiilor de piaţă", firma ar avea şansa să profite de oportunităţi dintr-o perspectivă a cererii, dar şi a preţurilor.

Mai mult decât atât, oficialii de la Pfizer au anunţat că oamenii ar putea avea nevoie de o a treia doză, pentru a rămâne protejaţi şi a consolida imunitatea la COVID-19.

Vaccinarea anti-COVID ar putea fi chiar una anuală, după cum au mai declarat cei doi. Ulterior, ei au anunţat că Pfizer nu a văzut pandemia şi nici procesul de vaccinare drept un proces singular.

Până la finalul lunii iulie, compania intenţionează să livreze un număr crescut de doze de vaccin. Decizia vine după ce Pfizer a sporti capacitatea de producţie.

În decembrie anul trecut, un oficial belgian a publicat, din greşeală, lista preţurilor serurilor anti-COVID, achiziţionate de Uniunea Europeană, inrofma HLN. La acel moment, potrivit datelor publicate pe contul de Twitter al politicianului Eva de Blekker, preţurile pentru vaccinurile cumpărate de Comisia Europeană erau:

Oxford - AstraZeneca: 1,78 Euro
Johnson & Johnson: 8,50 Dolari
Sanofi-GSK: 7,56 Euro
CureVac: 10 Euro
Pfizer - BioNTech: 12 Euro
Moderna: 18 Dolari

Cum ştii dacă eşti programat la vaccinare cu Pfizer, Moderna sau AstraZeneca

Platforma de vaccinare nu ne permite să ne alegem vaccinul, însă în funcie de data la care o persoană este programată la rapel, ea poate afla ce ser i-a fost alocat.

Odată ce aţi realizat programarea pentru prima inoculare, sistemul vă va redirecţiona imediat şi pentru stabilirea programării de rapel.

Astfel, dacă programarea rapelului are loc după 21 de zile avem de-a face cu vaccinul de la Pfizer. Dacă este la 28 de zile însamnă că platforma ne-a repartizat la vaccinarea cu Moderna. Dacă este la 56 de zile vom avea parte de AstraZeneca. Pentru persoanele care doresc să se vaccineze în etapa a III-a, listele de aşteptare au fost deschise luni, 15 martie, dimineaţa. 
 

×
Subiecte în articol: vaccin Pfizer pret
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close