Antena 3 CNN Coronavirus Toate statele membre ale UE vor avea acces simultan la vaccinurile împotriva COVID-19. Cine va fi vaccinat cu prioritate

Toate statele membre ale UE vor avea acces simultan la vaccinurile împotriva COVID-19. Cine va fi vaccinat cu prioritate

Toate statele membre ale Uniunii Europene vor avea acces la vaccinurile împotriva COVID-19 în același timp, în funcție de dimensiunea populației.

Toate statele membre ale UE vor avea acces simultan la vaccinurile împotriva COVID-19. Cine va fi vaccinat cu prioritate
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    15 Oct 2020   •   16:55

Comisia Europeană a prezentat, joi, principalele elemente care trebuie luate în considerare de către statele membre în ceea ce privește strategiile lor de vaccinare împotriva COVID-19.

Numărul total de doze de vaccin va fi limitat în cursul primelor etape de desfășurare și înainte ca producția să poată fi intensificată, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Vor fi anumite grupuri de persoane care vor fi vaccinate cu prioritate

Exemple de grupuri prioritare neclasificate care trebuie avute în vedere de către țări atunci când vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi disponibile: lucrătorii din unitățile de asistență medicală și din unitățile de îngrijire pe termen lung, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele care sunt expuse în mod deosebit riscurilor din cauza stării lor de sănătate, lucrătorii care asigură servicii esențiale, persoanele care nu pot practica distanțarea socială, grupurile dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

Statele membre trebuie să asigure, printre altele, capacitatea serviciilor de vaccinare de a livra vaccinurile împotriva COVID-19, inclusiv personal calificat și echipamente medicale și de protecție, un acces ușor și la prețuri abordabile la vaccinuri pentru populațiile-țintă.

OMS, nou anunţ despre imunizarea pentru COVID. Când ar putea primi tinerii sănătoşi vaccinul

”Cu ajutorul strategiei noastre de vaccinare, sprijinim statele membre ale UE să-și pregătească campaniile de vaccinare: care sunt persoanele care trebuie vaccinate, cum să se realizeze o distribuție echitabilă și cum să se asigure protecția celor mai vulnerabile persoane. Dacă vrem ca vaccinarea noastră să aibă succes, acum este momentul să ne pregătim”, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Coronavirus în România, 15 octombrie 2020. Avertisment îngrijorător după numărul uriaș de infectări din ultimele 24 de ore

Coronavirus în România, 15 octombrie 2020. Pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus în România, Grupul de Comunicare Strategică lansează un avertisment îngrijorător, după numărul uriaș de noi infectări și morți din ultimele 24 de ore.

Astfel, GCS avertizează că locurile alocate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 se apropie de epuizare.

Citiți și: Prognoze sumbre pentru România. Am putea înregistra 9.000 de infectări cu COVID-19 pe zi!

×
Subiecte în articol: coronavirus vaccin
Parteneri
x close