Antena 3 CNN Coronavirus Bucureștiul, primul în topul ratei de vaccinare. Gheorghiță: "Rata de imunitate de grup, de peste 50%"

Bucureștiul, primul în topul ratei de vaccinare. Gheorghiță: "Rata de imunitate de grup, de peste 50%"

Rata de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani este de circa 45%, mult peste media națională, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă, spune președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care prezintă topul județelor în funcție de rata de vaccinare.

Bucureștiul, primul în topul ratei de vaccinare. Gheorghiță: "Rata de imunitate de grup, de peste 50%"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    03 Iun 2021   •   12:43

Medicul Valeriu Gheorghiță a prezentat, în conferința de presă de joi, datele referitoare la campania de vaccinare din România, dar și topul județelor cu cea mai mare și cea mai mică rată de vaccinare, din populația eligibilă.

"În București avem o rată de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani din populația rezidentă de circa 45%, mai exact de 44,9%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală.

Este mult peste media națională. Probabil că în București rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare și trecerea prin boală, este peste 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă.

De asemenea, în Cluj rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă este de 41,43%, în Sibiu 35,15%, Brașov 33,13%, Timiș - 31,66%, iar Constanța 31,75%. De asemenea, Alba - 30,77%", anunță Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a explicat că în populația eligibilă intră persoanele cu vârste de peste 16 ani, urmând ca de săptămâna viitoare să intre și categoria persoanelor de peste 12 ani.

Ultimele locuri în top, având cea mai mică rată de vaccinare sunt Botoșani Giurgiu, ambele cu 16,6%, dar și Suceava cu 15,7%.

"Ultimele județe cu cea mai mică rată de acoperire vaccinală sunt Covasna, cu 18,1%, Bacău - 17,3%, Giurgiu - 16,6%, Botoșani - 16,6% și Suceava - 15,7%", conchide șeful CNCAV.

×
Subiecte în articol: vaccinarea judete top Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close